bu Gujarat Bilgi Konsorsiyumu konulu bir çalıştay düzenledi. Yeni eğitim politikası Cuma günü devlet üniversitelerinin tüm üst düzey yetkilileri için. Açık KCGofis yukarı LD Mühendislik Fakültesi Ahmedabad’da.
Çalıştay sırasında yetkililer, YEP’in bölgesel dillerde teknik eğitimin tanıtılması, akademik banka kredisinin oluşturulması, kurumsal özerklik ve NEP’in uygulanmasından sonra eğitim yapısındaki değişiklikler gibi çeşitli yönlerini tartıştı.
Etkinliğe, diğerlerinin yanı sıra, Üniversite Ödenekler Komisyonu ortak sekreteri Manju Singh, yüksek öğrenim departmanı eyalet müdürü PB Pandya, teknik eğitim departmanı müdürü DJ Jadeja ve danışman AU Patel katıldı. KCG’ye.
Manju Singh yaptığı konuşmada NEP’e geniş bir genel bakış sunarak, yeni politikanın akademik banka kredisi, bir kursa birden fazla giriş ve çıkış sağlanması ve kurumlar için daha fazla özerklik gibi birçok önemli değişikliği getireceğini söyledi. KCG’den yapılan açıklamada, AU Patel’in teknik ders kitaplarının Gujarati’ye çevrilmesindeki ilerlemeyle ilgili toplantıyı güncellediği belirtildi. Yetkililerin konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçildi.