GST vergi ağını genişletiyor, şirketleri ifşa ediyor: IIM-Vizag Kuruluş Günü Kutlamasında Baş Denetim Direktörü

ManK

New member

VİZAKHAPATNAM: GST ödeyen firma sayısı son beş yılda 8 milyondan 14 milyona çıktı. Haydarabad baş denetim müdürü (merkezi), sonuç olarak, daha fazla şirketin ilgi odağı haline getirildiğini ve vergi ağını genişlettiğini söyledi. Anindya Dasgupta. Hindistan Yönetim Enstitüsü-Visakhapatnam’ın 9. kuruluş günü kutlamalarının baş konuğuydu. Gambheeram.
Anindya Dasgupta ilk günkü konuşmayı yaptı ve Hindistan ekonomisinin mevcut evriminin Amerika’nın 19. yüzyılda yaşadıklarıyla karşılaştırılabileceğini söyledi. Teknolojinin yaygınlaşması, yeni pazar fırsatlarının ortaya çıkması, refah programlarının faydalarının doğrudan hak sahiplerine ulaşması, artan sanayileşme ve Hindistan’ın bilişim sektöründeki güçlü konumu, ülke için yeni bir çağın kapılarını açıyor. Genç işgücü, Hindistan için ek bir temettü olacaktır. Uluslararası Para Fonu tahminlerine göre Hindistan, piyasa fiyatlarına göre yaklaşık 5 trilyon dolarlık GSYİH ile 2027 yılına kadar dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olacak” dedi.
İç Denetim Direktörü, Visakhapatnam’ın bazı önemli yönlerine değindi ve IIM-Vizagzengin kültürü, gelenekleri ve mirası dahil olmak üzere, IIM Visakhapatnam önemli bir öğrenme merkezi olarak, Enstitünün kalıcı kampüs vaadi, sağladığı etkili öğrenme ortamı ve Enstitünün her paydaşını gururlandıran birçok ilki.
Dasgupta ayrıca Hindistan’ın dünyadaki güçlü yönlerinden ve hak ettiği yerden, dijitalleştirilmiş Hindistan’ın gücünden, genç neslin karşılaştığı zorluklardan, Yeni Hindistan’ın sunduğu birçok fırsattan vb. bahsetti.
İİM Vizag Direktörü Prof. Dr. M. Chandrasekhar, IIM-Vzag’ın son sekiz yılda kaydettiği ilerlemeyi özetledi. Enstitünün bilim, araştırma ve girişimcilik alanlarındaki öncü girişimlerinden birkaçını anlattı. Gambheeram’da geliştirilmekte olan kalıcı kampüsün benzersiz özelliklerinden bahsetti. “Buradaki görevimiz sadece öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve onları yetenekli kılmak değil. Enstitü ayrıca sürdürülebilirliğe duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi vatandaşlar yetiştirmeyi taahhüt eder. Enstitü, öğrencilerin entelektüel, duygusal ve sosyal özelliklerini geliştirmek için çalışıyor” diyor Prof. Chandrasekhar.
Etkinliğe çok sayıda öğretmen, personel ve öğrenci katıldı.