Govt, 200 adaya ücretsiz kamu hizmeti koçluğu sağlıyor, başvurular davet edildi

ManK

New member

BHUBANESWAR: Yüksek öğretim departmanı, Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC) tarafından yürütülen devlet sınavlarına giren 200 adaya ücretsiz koçluk sağlayacak. Ücretsiz koçluk için kayıt, bir ön yeterlik giriş sınavı ile gerçekleşir.
Bölümün eyalet seçim komitesi, ilk 200 adayı seçmek için 26 Mart’ta bir sınav yapacak. bu Odisha Bilgisayar Uygulama Merkezi (OCAC), adayların giriş sınavına kaydı için çevrimiçi modülü geliştirecektir.
Bu bağlamda departman, ücretsiz UPSC Rijksdienst koçluğu için adayların seçimine yönelik bir kılavuz ve zaman çizelgesi hazırlamıştır. Cumartesi gününden itibaren adaylardan bu giriş sınavı için başvuruları davet etti. Son başvuru tarihi 4 Mart.
Kılavuza göre, seçilen adaylar Bhubaneswar’da ücretsiz koçluk, ücretsiz yemek ve konaklama alacak. Bakanlığın uygun gördüğü lojmanda kalıyorlar. Bir adayın giriş sınavına katılabilmesi için Odisha’da ikamet etmesi gerekir. Memur adaylarının seçiminde devletin çekince politikası izlenecek.
Ayrılmamış kategoriden bir başvuru sahibi 21-30 yaş grubunda olmalıdır. Yüksek lisans derecesine veya eşdeğer bir niteliğe sahip olmalıdır. İki saatlik çevrimdışı sınav, hedef türünde (çoktan seçmeli sorular) bir kağıttan oluşur ve maksimum 200 puana sahiptir (Bölüm-A ve B). Müfredatı takip eder UPSC Sivil Hizmet Soruşturması. Her yanlış cevap için bir ceza (olumsuz puan) vardır (yanlış cevap başına 0,5 puan).
Giriş sınavı, eğitim bölgelerinin beş bölge müdürlüğünün her birinde yapılır: Berhampur, Bhubaneswar, Balasore, Jeypore ve Sambalpur. Adaylar, Yüksek Öğrenim Bölümü web sitesi veya Öğrenci Akademik Yönetim Sistemi (SAMS) web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak başvuru yapabilirler. Başvuruyu sunarken başvuru ücreti için çevrimiçi olarak 100 Rs ödemek zorundadırlar.
Resmi kaynaklar, bakanlığın, devlet hizmetleri alanında seçilen adaylara koçluk yapması için ACQ IAS Akademisi ile anlaştığını söyledi. Bölüm, konaklama yerini henüz kesinleştirmemiş olsa da, Ulusal Sosyal Hizmet ve Sosyal Bilimler Enstitüsü (NISWASS) Bhubaneswar ile istişarelerde bulunmuştur.