GATE 2023 Cevap Anahtarı bugün gate.iitk.ac.in adresinde yayınlandı; nasıl indirilir

ManK

New member

YENİ DELHİ: Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Kanpur kapanıyor Mühendislikte lisansüstü yetenek testi (GATE) 2023 yılı için cevap anahtarı resmi web sitesinde – https://gate.iitk.ac.in/.
Adaylar, yayınlandıktan sonra GATE 2023 için cevap anahtarlarını Çevrimiçi Başvuru İşleme Sistemine (GOAPS) giriş yaparak resmi web sitesinde kontrol edebilir ve indirebilir.
Mühendislikte Lisansüstü Yetenek Testi’nin (GATE) cevap anahtarı, saat 16:00’dan sonra hesaplarına giriş yapılarak kullanılabilir. Aday Yanıtlarına yalnızca oturum açılarak erişilebilir. Adaylar şikayetlerini 22-25 Şubat 2023 tarihleri arasında Resmi Ön Cevap Anahtarına karşı iletebilirler.
Gate 2023 sonuçları 16 Mart’ta açıklanacak, puan kartı ise 21 Mart 2023’te adayların kullanımına sunulacak.
GATE puanları, mühendislik, teknoloji, mimarlık ve bilim alanlarındaki lisansüstü programlara kabul için kullanılır. Ayrıca GATE puanları, Hindistan’daki bazı Devlet Şirketleri (PSU’lar) tarafından işe alım amacıyla da kullanılmaktadır.
GATE 2023 Cevap Anahtarını indirmek için doğrudan bağlantı
Nasıl indirilir ve meydan okunur GATE cevap anahtarı 2023?
1. Adım: GATE resmi web sitesine gidin – gate.iitb.ac.in
Adım 2: GATE cevap anahtarı için bağlantıya tıklayın.
3. Adım: Kayıt kimliği/e-posta adresi ve parola gibi oturum açma ayrıntılarınızı girin.
Adım 4: GATE cevap anahtarı için bağlantıya tıklayın.
Adım 5: Soru formunu seçin ve cevap anahtarı bağlantısını tıklayın.
Adım 6: Cevap anahtarını indirin ve cevaplarınızı cevap anahtarıyla karşılaştırın.
7. Adım: Cevap anahtarında tutarsızlıklar bulursanız, çevrimiçi başvuru formunu doldurarak bunlara itiraz edebilirsiniz.
8. Adım: Destekleyici belgeleri yükleyin ve itiraz edilen her soru için gerekli ücreti ödeyin.
Teslim tarihinden sonra, IIT Kanpur nihai cevap anahtarını yayınlayacak ve sonuç, nihai cevap anahtarına göre açıklanacaktır.