LONDRA: Gareth Bale, Pazartesi günü 33 yaşında kulüp ve uluslararası futboldan emekli olduğunu açıkladı ve İngiliz futbol tarihinin en ödüllü kariyerlerinden birine son verdi.
Galler rekortmeni ve golcüsü, ulusunu uluslararası futbolun vahşi doğasından iki Avrupa Şampiyonası’na, Euro 2016’nın yarı finallerine ve 1958’den bu yana ilk Dünya Kupası’na hak kazanmaya yönlendirdi.
bu Los Angeles Daha önce Southampton’da forma giyen FC forvet oyuncusu, Tottenham ve Real Madrid, Galler’in Dünya Kupası grup aşamasında son rekabetçi görünümünü İngiltere 29 Kasım’da.
Bale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dikkatli ve düşünceli bir değerlendirmeden sonra, kulüpten ve uluslararası futboldan emekli olduğumu duyuruyorum.
“Sevdiğim sporu yapma hayalimi gerçekleştirdiğim için kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum.
“Bana gerçekten hayatımın en güzel anlarından bazılarını yaşattı. 17 sezondaki tüm önemli anların en yükseği, bir sonraki bölümde benim için ne hazırlamış olursa olsun bunu tekrarlamak imkansız olacak.”