G 20 Toplantısı 2023: Amritsar’da sadece 4 devlet okulunun yenilenmesi için 10 Rs crore

ManK

New member

AMRİTSAR: Garip gelebilir ama hükümet, Amritsar’daki sadece dört devlet okulunun onarımı ve altyapı geliştirmesi için 10 crore kadar para harcıyor ve bir gecede okullardan birinin adı şu şekilde değiştirildi: Eminence Okulu Muhtemelen ziyaret eden ileri gelenleri hükümetin Pencap’taki ‘mükemmel’ eğitim altyapısı hakkında etkilemek için.
Hükümet, kutsal Amritsar kentinin dönüşümü beklentisiyle birkaç paket açıklamıştı. G20 ile tanışın 15-20 Mart tarihlerinde yapılacak üç toplantıya katılmak üzere burada bir araya gelecek olan yirmi ülkeden gelen hükümet yetkililerine en azından hükümetin en iyi eğitim sistemine sahip, bakımlı ve temiz şehri göstermek.
Amritsar’da yapılacak G20 zirvesi çerçevesinde 15-17 Mart’ta eğitim konulu G20 toplantısı, 15 Mart’ta Y20 toplantısı ve 19-20 Mart’ta emek konulu L20 toplantısı olmak üzere üç toplantı yapılacak.
Açıkçası buradaki herkes, ‘geliştirme balonunun’ ziyaret eden konukları büyülemek için inşa edildiğini biliyor ve ‘sahte geliştirme’nin gerçek görüntüsü 20 Mart’tan sonra geri dönecek.
XEN, PWD, Inderjit Singh, Mall Road, Chheherata, Town Hall ve Jandiala Guru’daki dört devlet okulunun her birinin 10 crore Rs karşılığında geliştirildiğini söyledi.
Devlet temsilcilerinin bu okullara ziyaret için getirilmesi anlaşılır bir durumdur. Hükümet Kızları Kıdemli Ortaokul Akıllı Okulu, Mall Road’un adı, bariz nedenlerden dolayı School of Eminence, Mall Road olarak değiştirilmiştir.
Eminence Okulu Müdürü Mandeep Kaur, yeni mobilyalar vb. Dahil olmak üzere daha iyi bir altyapıya sahip olacağından, okulun yenilenmesinin öğrenciler için çok faydalı olacağını söyledi. Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu (ISRO) tarafından. Mandeep, yakın geçmişte, okulun jimnastikçilerinden üçünün ulusal yarışmalarda beşer madalya kazandığını söyledi. Guru Nanak Dev Üniversitesi’ndeki eski profesör, yalnızca 4 okulun yenilenmesi ve altyapı geliştirmesi için 10 Rs crore harcaması hakkında doğrudan yorum yapmayı reddederken, şunları söyledi: Jagrup Singh Sekhon temel ihtiyacın eğitim altyapısının iyileştirilmesi, en iyi personeli istihdam etmek ve onlara iyi çalışma koşulları sağlamak olduğunu söyledi. Önceki bakış açısının aksine, Pencap’taki ebeveynlerin artık çocuklarının üniversiteye gitmesini istediklerinin görüldüğünü, ancak kaliteli bir altyapının olmadığını söyledi. İhtiyaç duyulan eğitimde bir plan hazırlamak ve arama vb. için gerekli personel alımını yapmaktı.
VVIP’lerin süvarilerinin geçeceği yollar yeniden geliştirildi ve şehrin seçkin kısmının güzel görünmesi için molozlardan, rehriwalalardan ve ‘göze zarar veren’ her şeyden temizleniyor.
Amritsar Belediye Şirketi Komiseri Sandeep Rishi, belirli bir dönemde bazı yolları yeniden kaplayarak, süs ağaçları ve çiçekler dikerek, ışıkları tamir ederek vb. şehrin güzel görünmesi için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi. G20 ülkelerinden daire başkanlarının katılacağı ve ilgili eğitim politikalarını ve stres noktalarını tartışacakları ve ardından bir eğitim politikası taslağı taslağı hazırlayacakları grup toplantısı.
Güvenlik düzenlemeleriyle ilgili olarak, Sınır Aralığı Polis Genel Müfettişi Narendra Bhargava, uluslararası toplantının ardından tüm güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi. Pazartesi günü Amritsar polisi, ulus karşıtı unsurlara karşı bir uyarı işareti olarak ve halk arasında güveni yeniden tesis etmek için şehirde bir bayrak yürüyüşü düzenledi.