Fritz, ABD zaferi olarak ilk United Cup tacını teslim etti | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
SİDNEY: Taylor Fritz keskin Matteo Berrettini 7-6(4), 7-6(6), Amerika Birleşik Devletleri açılışta tek taraflı bir finalde İtalya’yı geçmek için favori statüsünü haklı çıkardı. Birleşik Kupa Pazar günü karma takım turnuvası.
Fritz üçüncü lastikte takımıyla 2-0 kazandı ve 15 milyon dolarlık etkinliği kazanmak için bir galibiyete daha ihtiyacı vardı. Dünyanın dokuz numarası olan Fritz, rakibinin sıkı bir eşitlik bozma sırasında büyük bir vuruşla ağlara çarpmasıyla açılış setini aldı.
Indian Wells şampiyonu Fritz bir sonraki sette beş fırsatı heba etti, ancak başka bir eşitlik bozmada moralini yüksek tuttu ve saha kenarında ve tribünlerde çılgın Amerikan kutlamalarına yol açtı.
Fritz, “Harika. Takımın bu etkinliği kazanması harika. Çok yüksek beklentilerle geldik ya da en azından ben yaptım,” dedi. “Oyuna karar verecek pozisyonda olduğum için çok mutluydum.
“Kazandığınız ve herkesin size doğru koştuğu andaki duygular harika. Tekrarı izlediniz mi bilmiyorum ama Frances Tiafoe bana kafa attı.”
Madison Anahtarları kapıyı çalarak 4-0 yaptı Lucy Bronzetti 6-3, 6-2 takım arkadaşları şampanyayı suyla değiştirip dünya 11 numarasını ıslatırken başka bir kutlama başlatmak için.
Daha önce Lorenzo Musetti’nin Tiafoe ile oynadığı maçtan çekilmesi sonrasında ABD’yi 2-0 öne geçirmişti. jessica pegula Ken Rosewall Arena’da Martina Trevisan’ı 6-4, 6-2 yendi.
OMUZ SAKATLIĞI
Omuz yaralanması, 20 yaşındaki Musetti’yi ikinci setin ilk servisinin ardından Tiafoe’ya teslim olmaya zorladı. İtalyan açılışı 6-2 kaybetti.
Dünyada 19. sırada yer alan Tiafoe, üçüncü oyunda kırılmadan ve ilk sete girmeden önce ilk servis oyununu kazanmak için mücadele etmek zorunda kaldı.
Ancak Musetti mücadele etti ve tedaviden sonra oynamaya çalıştıktan sonra fileyi aşarak sadece kabul etti.
Pegula, Trevisan’ı mağlup ederek açılış setini 6-4 aldı ve her iki oyuncu da servis atmakta zorlandı. İkinci sette kontrolü ele aldı ve rakibinin galip gelmek için geç bir mücadelesini bitirmeden önce ilk beş maçı kazandı.
Sidney, Perth ve Brisbane’de altı grup halinde 18 ülkenin katıldığı sezon açılış turnuvasında elde edilen zafer, Amerika’nın takım tenisi etkinliklerindeki hakimiyetini genişletti.
Amerikalılar, Davis Kupası’nda en çok şampiyonluk kazanan listenin başında (32), Billie Jean Kral Kupası (18) ve Hopman Kupası (6).
Turnuva, erkek ve kadın turlarından oyuncuları bir araya getirdiği için övülse de, popülaritesinin devam etmesi, organizatörlerin ölü lastikleri azaltmak için formatı nasıl ayarlayacağına bağlı olacaktır.
ABD ayrıca Sidney’de oynamanın tüm avantajlarından yararlanırken, yarı final rakipleri Polonya ve İtalya, son dört ayak için etkinliğin ortasında şehre gitti.