Fransa defans oyuncusu Raphael Varane uluslararası futboldan emekli olur ve 10 yıllık kariyerini sonlandırır. Les Blues 2018’de Dünya Kupası’nı kazandığı ve dört yıl sonra ikinci olduğu.
2013’te çıkış yaptıktan sonra adına 93 kez forma giymiş olan 29 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda Didier Deschamps’ın şampiyonluğu kazanmasına da yardımcı oldu. UEFA Uluslar Ligi 2020-21 sezonunda.
Varane yaptığı açıklamada, “Güzel ülkemizi 10 yıldır temsil etmek hayatımın en büyük onurlarından biri oldu.”
“O özel mavi formayı her giydiğimde, büyük bir gurur duygusu hissettim, her şeyimi vermek, tüm kalbimle oynamak ve sahaya her çıktığımızda kazanmak için bir görev hissettim.
“Birkaç aydır bunu düşünüyordum ve uluslararası futbolu bırakmanın benim için doğru zaman olduğuna karar verdim.”
Manchester United defans oyuncusu, Fransa’nın geçen yıl Katar’da üst üste ikinci Dünya Kupası finaline ulaşmasına yardımcı oldu ve burada Arjantin’e penaltılarda mağlup oldu.
Varane’nin kararı, Fransa kalecisi ve Dünya Kupası kaptanı Hugo Lloris’in 36 yaşında uluslararası futbolu bıraktığını açıklamasından birkaç hafta sonra geldi.
Defans, “yetenekli bir genç oyuncu grubunun” devralma zamanının geldiğini de sözlerine ekledi.
France, “Raphael beni birkaç gün önce uluslararası kariyerine son vermek istediğini açıklamak için aradı. O, karar vermeden önce artıları ve eksileri tartmak için nasıl zaman ayıracağını bilen zeki bir çocuk” dedi. teknik direktör Deschamps.
“Raphael, Fransız takımıyla yaşadığı maceranın sonuna geldiğine inanıyor. Onunla benzer bir durumdaydım, argümanlarını anlıyorum ve kararına saygı duyuyorum.
“Yollarımız ayrılırken, onun dürüstlüğünü ve mavi mayoya olan sarsılmaz bağlılığını onurlandırmak istedim. Raphael son on yılda sahada ve saha dışında çok önemli bir rol oynadı.”