Fransa Büyükelçisi Emmanuel Lenain Aligarh Muslim University’yi Ziyaret Etti

ManK

New member
Ağrı:

Fransa’nın Hindistan Büyükelçisi Emmanuel Lenain ve delegeleri ziyaret etti Aligarh Müslüman Üniversitesi Cuma gününde. AMU Rektör Yardımcısı Büyükelçi ve ekibini Tariq Mansoor ve idari görevliler karşıladı.
Şansölye Yardımcısı ve Büyükelçi, aralarında gelecekteki işbirliği olasılıklarını tartıştı. Fransız Üniversiteleri ve AMU. dedi VC AMU disiplinler arası yapısıyla, değişim programları aracılığıyla araştırmayı teşvik etmek ve öğrencilerin yararına eğitim işbirliğini teşvik etmek için dünyanın önde gelen üniversiteleri ile güçlerini birleştirmeyi amaçlamaktadır.
Üniversite, üniversiteler arasındaki tüm işbirliği olanaklarını ve Fransız üniversiteleriyle işbirliğini araştıracaktır. Üniversitemiz, Hindistan’ın diğer ülkelerle bağlarını güçlendirmede hayati bir rol oynuyor” dedi.
AMU sözcüsü Omar Peerzada şunları söyledi: “AMU’daki öğrenciler arasında Fransızca’nın teşvik edilmesini tartışan Fransız delegasyonu, eğitim amaçlı olarak Fransa hükümeti ile bir geliştirme ve değişim programı geliştirme gereğini vurguladı ve bir Mutabakat Zaptı (MoU) olması gerektiğini vurguladı. usulüne uygun olarak imzalanmış ve imzalanmıştır”.

AMU'da Emmanuel Lenain

AMU’da Emmanuel Lenain

Toplantıya katılan AMU yetkilileri arasında Rektör Yardımcısı Prof. Mohammad Gulrez, Yazı İşleri Müdürü, Mohammad Imran (IPS), DSW, Prof. Abdul Alim, Proctor, Prof. Jawaid Iqbal ve Bay Sawan Kumar Singh, Yardımcı Doçent, Fransız Dili Bölümü, Yabancı Diller Bölümü, AMU.
Büyükelçi ve Siyasi Danışman Sayın Amal Benhagoug, Bilim ve Yüksek Öğrenim Ataşesi Fabien Chareix, Proje Yöneticisi Sayın Leah Paul ve Eğitimde İşbirliği Ataşesi Yardımcısı Sayın Jatinder Singh’den oluşan ekibi Yabancı Diller Bölümünü ziyaret etti. Öğrencilerle etkileşimde bulundu. Konuyla ilgili olarak Fransa’da eğitim fırsatları başlıklı bir konferans verdi. Sosyal, kültürel ve eğitimsel alışverişi güçlendirmek için görüşlerini paylaştı. Fransa ve AMU arasında gelecekteki işbirliğine vurgu yaptı.

AMU'da Emmanuel Lenain

AMU’da Emmanuel Lenain

Programa Murad Ahmad Khan, Udai Singh Kunwar, Suhail, Yasir, Abdur Rahman Ansari ve diğer Yabancı Diller Bölümü öğretim üyeleri katıldı. Davayı Sawan Kumar Singh yönetti.
prof. FIS Dekanı Jawaid Iqbal, açılış konuşmasında Yabancı Diller Bölümü’ndeki gelişmelerden bahsetti.
Büyükelçi Lenain, AMU’nun kurucusu Sir Syed Ahmad Khan’ı mozolesinde büyük bir saygı duruşunda bulundu ve Üniversite Camii, Strachey Salonu ve Maulana Azad Kütüphanesi’ni ziyaret etti.