YENİ DELHİ: Kısa süre önce dirseği kırılarak eve gelen formsuz David Warner, 2024’e kadar oynama niyetini yineledi.
Mücadele eden Avustralyalı açıcı, seçiciler şanlı kariyerini en uzun formatta bitirmeye karar verirse, beyaz top kriketine odaklanacağını söyledi.
Devam eden Border Gavaskar Trophy’de Warner, beyin sarsıntısı geçirdikten sonra Delhi Testinin ikinci vuruşlarında vuruşta başarısız olurken, üç istekada 1, 10 ve 15 puan aldı.
Warner, Hindistan’a karşı kalan 2 Testten elendikten sonra Perşembe günü Sidney’e geldi.
Warner, “Her zaman 2024’e kadar oynayacağımı söyledim; eğer seçiciler (Testlerde) yerime layık olmadığımı düşünürlerse, öyle olsun ve beyaz top işine devam edebilirim,” dedi. burada Sydney havaalanında gazetecilere söyledi.
Bununla birlikte, 36 yaşındaki solak gazi, bu yıl için kesinti yapma konusunda hala umutlu. Kül kasvetli forma rağmen tur.
Warner, “Önümüzdeki 12 ay boyunca takım için çok fazla kriketim var ve puan kazanmaya devam edebilir, takım için elimden gelenin en iyisini yapabilir ve yerimi geliştirebilirsem, bu takım için harika olur,” dedi.
“36 yaşında ve 37 yaşına bastığınızda (eleştirmenler için) seçim yapmak kolay. Bunu daha önce eski oyuncularda da gördüm.
“Diğer oyunculara baskı yapıyorsam ve takımın geri kalanı hakkında kimse endişelenmiyorsa, bunu yapmaktan mutluluk duyarım.”
Warner’ın Test kariyeri, formattaki uzun yalın yamasının ardından bulutun altına girdi. Son üç yılda sadece bir Test yüzyılı atmıştı.
Çarşamba günü, Avustralyalı seçici Tony Dodemaide, Warner’s Test’in geleceği ve Ashes seçimi için uygun olup olmayacağı hakkında yorum yapmayı reddetti.
“Ashes programını (daha sonraki bir tarihte) ele alacağız, ancak Test serisi için en uygun ve uygun oyuncuları, özellikle de Ashes kadar büyük bir şeyi seçmeye kararlıyız” demişti.
Ancak Warner, Hindistan’ın 17 Mart’ta Mumbai’de başlayacak üç maçlık serisi için Avustralya’nın 16 kişilik ODI kadrosuna dahil edildi.
Beş maçlık Ashes serisi, 16 Temmuz’da Birmingham’da başlıyor.
(PTI girişi ile)