Fetiş kraliçesi Amerika'yı kızdırdı. Feministler de fotoğrafçısının önünde eğiliyor

HakikaT

Global Mod
Global Mod
İsimsiz bir editör, güzel şekillerini sergileyen iki güzel kadının fotoğrafını ilk gördüğünde, bu güzel, cheesecake değil, diye haykırdı. ABD'de bu tür fotoğraflara cheesecake deniyor, dünyada zaten pin-up olarak biliniyor çünkü erkekler onları yere asmayı seviyor. Altın çağları 1950'li yıllarda geldi ve kendisi de pin-up modelliği yapmaya başlayan genç kadının bunda büyük katkısı oldu.

Bunny Yeager, 13 Mart 1929'da Wilkinsburg, Pensilvanya'da doğdu. Doğum adı Linnea Eleanor'du ve yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Florida'ya taşındıktan sonra kendisine Bunny (İngiliz balıkçı yaka kazak) adı verildi. İlham kaynağı, Bunny Smith adında bir karakterin rol aldığı Waldorf'ta Hafta Sonu adlı romantik komediydi.

Güneşli güneyde kariyerine model olarak başladı. Kavisli figürü, gıdısı ve sıcak sarı saçları sayesinde kıvırcık bukleler halinde bağlandı ve yavaş yavaş Miss Trailer Coach, Spor Kraliçesi ve Miami Kraliçesi tacını kazandı. Jürilerden biri, Marilyn Monroe'nun merhum kocası, beyzbol oyuncusu Joe DiMaggio'ydu. Yeagerov bile onunla randevuya çıktı.

Hırslı kadın çok geçmeden güçlü yönlerinin neler olduğunu anladı ve bunları satabildi. Gizli silahı evde bikini giymekti. Mağazadan satın alınamadılar. Ben de kendiminkini yaptım, o zamanlar hala moda olan iki boy mayolardan bahsetti. Diğer kızlar daha muhafazakar giyinmişlerdi ama özel yapım bikinilerimle kendimi evimdeymiş gibi hissettim.

Yeager önce kendisi için, daha sonra kamera önünde denekleri için yüzlerce bikini kullandı. Hepsinin orijinal olduğunu ve asla aynı modeli iki kez kullanmadığını söyleyerek övünüyor. Bu sayede kadın dergilerine daha kolay satış yapabiliyordum.

Objektifin arkasındaki modelden

Yirmili yaşlarında akşamları fotoğrafçılık derslerine katılmaya başladı. Yeniden profesyonel bir fotoğrafçı olmak istemiyordu, sadece fotoğraflarının kopyalarını çıkarmak istiyordu. Bunny, fotoğraflarında güzel görünmek istiyordu ve arkadaşı ve eski model Mary Robbins'in tanıttığı fotoğrafları kendisi çekmeye başladı. Bunun hepsinden daha iyi olacağına dair bir his vardı. Genellikle insanlar kendi fotoğraflarını çekmezler. Ama o başardı.

Çabaları her geçen gün dikkat çekti ve kısa sürede dünyanın en güzel fotoğrafçısı unvanıyla US Camera dergisinin kapağında kendini buldu. Üstelik yenilikçi olabileceğini de kanıtladı. Örneğin bir seride, bir itfaiyeci bisikletiyle güvenli bir yere koşan ve merdivenlerden aşağı kayan taytlı on modeli yakaladı. Boca Raton dergisinin belirttiğine göre elli yıl boyunca hayvanlar icat ederek sıra dışı davrandılar.

Pin-up modelleri açık

Ancak asıl atılım, Washington Post'un adı Marilyn Monroe olmayan, en çok taklit edilen pin-up modeli olarak adlandırdığı Tennessee'li güzel Bettie Page'i keşfettiğinde geldi. Yetmiş yıl sonra, sanat tarihçileri merhum Bunny Yeager'ın resimlerinin erotik fotoğraf sanatının tanımlanmasına yardımcı olduğu konusunda hemfikir.

En ünlü fotoğraflarından birinde büyüleyici Kraliçe Fetie, çitaların arasında kürk desenli bir mayoyla çekilmiş. Florida Boca Raton'daki safari parkındaki fotoğraf çekiminden bir gün önce elbiseyi kendisi çıkardı. Elli yıl boyunca Amerikan sinemalarında Lex Barker'ın gözetiminde çalışan Tarzan'ın kadın eşdeğeri olacaktı.

Efsanevi diziyi neredeyse çekemedim çünkü Moja ve Mbili adlı karaağaçlar hastaydı ve bütün gece mide bulantısı çekiyorlardı. Pek yaşlı görünmüyorlardı. Oldukça gergindim. Peşimden gelmesinden korkuyordum. Ama sonunda bana güldüler, kötü bir şey olmadı, diye hatırladı yıllar sonra Bettie Page.

Nihayet, daha sonra Bunny Yeagerov'un onu tamamen çıplak ve Noel Baba'nın neşeli destanı üzerinde fotoğrafladığında yaptığı gibi, üstün Amerikalının zevki için Tarzan kostümünü objektifin önüne koydu. O zamanlar tanınmış bir derginin ortaya çıkmasına yardımcı olan bir resim doğdu. Onun adı? Playboy.

Yeager'lar daha sonra efsanevi derginin kurucusu hakkında Hugh Hefner'in adını o zamanlar kimsenin duymadığını söyledi, ancak ben yeni olduklarında amatörlere dikkat edebileceklerini düşündüm. Ve böylece oldu. Hefner zaten yüz dolar ödemişti, Noel Baba'nın destanındaki Bettie Page dış dünyaya çıktı ve ilk oyun arkadaşlarından biri ya da ay oldu.

Yeager'in fotoğraflarını satarak dergiyle uzun vadeli ve verimli bir ortaklık kurdu ve bu yalnızca ABD'deki kadın bedeni algısını değiştirdi. Sekiz oyun arkadaşının fotoğrafını çekti ve bazılarını kendisi keşfetti. 1956'nın oyun arkadaşı bir otobüs durağında Lisa Winters'a yaklaştı. Modelleri fotoğrafçıya yapın çünkü onun eksikliklerini gidereceğini düşünüyorsunuz. Ve bir kadının bir kadından elbiselerini çıkarmasını istemesi kolaydır.

İngiliz haçının cl fotoğrafı olarak benzersizliği

Eserleri sadece Playboy'da değil, yüzlerce dergi ve takvimde de yer aldı. Örneğini ünlü Sports Illustrated dergisinden aldı. Miami sahillerindeki güzel kadınların fotoğrafları, Florida'nın güzel kadınlarla dolu dinlendirici bir cennet imajının yaratılmasına katkıda bulundu.

Kendisi, amacının kadın bedenini tüm çeşitli biçimleriyle etkilemek olduğunu iddia etti. Elbette erkekler hakkında farklı fikirleri olan iki kadının nasıl olduğunu göstermek istedim. Her kadın aynı görünseydi dünya ne kadar sıkıcı olurdu.

Bikininin popülerleşmesine yardımcı oldu. Dr. filminin setinden ilk Bond kızı Ursula Andressov'un fotoğrafları. Kuyu Jamaika havuzunda bir sal üzerinde dengede dururken bunları paylaştı. Kendisinin oyunculuk tutkusu vardı, ancak ilk film rolü, Woman in Concrete adlı dedektif öyküsünde bir makyaj sanatçısının rolüydü.

Rüya

1970'li ve 1980'li yıllarda Hustler ve Penthouse gibi yeni dergilerin ortaya çıkmasıyla birlikte köklü değişiklikler meydana geldi. Kurs, Yeagerov'un kendisinin biraz müstehcen olarak nitelendirdiği müstehcen, kaba ve cinsel açıdan müstehcen fotoğraflar içeriyordu. Boyahanesine, klasik Hollywood fotoğraflarına yer olmadığını fark etti ve fotoğraf çekmeyi bıraktı.

Ailesinin yanına döndü. İki kez evlendi, iki çocuğu oldu ve fotoğraflarından oluşan kitaplar yayınladı. İsimleri kendi adına konuşuyor: Güzel Arka Taraflar, 50'lerin Flörtleri, Güneşin Kadınları: Meksika'da Bunny Yeager ve tabii ki Bettie Page: Pebble'da Boca Raton'un ünlü çita fotoğrafıyla birlikte Eğrilerin Kraliçesi. Dünya 25 Mayıs 2014.

Feministlerin simgesi

Son yıllarda çalışmaları yeniden gündeme geldi. 2010 yılında Yeagerov ilk müze sergisini Pittsburgh'daki Andy Warhol Müzesi'nde açtı. Daha sonra resimleri dünyanın her yerindeki dergilerde yayınlandı.

Yeagerova, öncelikli olarak erkek gözü için tasarlanan fotoğraflar için poz verdiğinde bile feministler tarafından, kendisini yalnızca erkek bir öğrenci olarak kabul ettirmiş, kendine güvenen bir kadın olarak övülüyor. Ve feminist programı kurnazca en beklenmedik alana bağlayan güzel Bunny var: HuffPost portalı onu kadın dergileri olarak adlandırdı.

İnsanların bana 'Onunla aynı anda mı kesmeliyim, yoksa neden erkek gibi kesmedi' demesine dayanamadım. Yeager, erkeklerin yaptığını değil kendi istediğimi yapmak istediğimi söyledi.