Fakir Mohan Üniversitesi, okuma yazma bilmeyen yetişkinleri eğitmek için girişim başlattı

ManK

New member

BHUBANLAR SAVAŞI: Fakir Mohan Üniversitesi Balasore, yerel Rotary Kulübünün yardımıyla, çocukluklarında bu eğitimi alamamış yetişkinlere eğitim sağlamak için bir girişim başlattı. başlatıldı Swabhiman Yetişkin Eğitim Merkezleri yeni girişime yardımcı olmak için.
Üniversite, kurumun yakınındaki okullarda okulu bırakma oranlarını azaltmak için çalışıyor. Üniversite, topluluğa ulaşırken birçok okuma yazma bilmeyen yetişkin buldu. Resmi kaynaklar, bu tür insanları okuryazar kılmak için kurumun Balasore Rotary Kulübü ile işbirliği içinde böyle bir plan hazırladığını söyledi.
Fakir Mohan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Santosh Kumar Tripathy, Balasore ve Bhadrak bölgelerinde 20 Swabhiman Yetişkin Eğitim Merkezi açtıklarını söyledi. Ulusal Hizmet Programı (NSS) Harbiyelileri bu görevi üstlenmeye teşvik edilecektir. Başarılı olursa bu fikri başka yerlerde de hayata geçirebiliriz” dedi.
Viswajit GhoshRotary Hindistan Okuryazarlık Misyonu’nun (RILM) baş işletme sorumlusu RILM, projenin Hindistan’daki cehaleti tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan RILM’nin bir parçası olarak yürütüldüğünü söyledi. Uluslararası Rotary’nin eski başkanı Sekhar Mehta Salı günü açılış töreninde açılış konuşmasını yaptı.
Swabhiman Yetişkin Eğitim Merkezlerinin lansmanı, çocuklukta eğitimden yoksun bırakılmış yetişkinlere eğitim sağlamaya yönelik bir adımdır. Bu merkezler, çeşitli nedenlerle örgün eğitimi kaçıran yetişkinlere ilköğretim sağlayacaktır. Programın bölge halkının yaşamlarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.
Toplam Okuryazarlık Projesi için bir araç seti de program sırasında yayınlandı ve proje gönüllüleri tarafından eğitim materyali olarak kullanılacak.