Euro'daki üçüncü gol ama ne olacak? Schranz pişman oldu. Slovaklar hem hayal kırıklığı hem de gurur duydu

QasiM

Global Mod
Global Mod
“Hayatımızın geri kalanında bunun pişmanlığını yaşayabiliriz. Tarihi yeniden yazmak için böyle bir şansımız olmayabilir. Sonunda bir şekilde bununla uzlaşacağız ama bu uzun zaman alacak” dedi Slavist saldırgan.

Son iki haftada harika bir performans sergiledi ve takımını taşıdı. Her seferinde tam olması gerektiği yerde bekledi. Bu sefer ofsayta baktı, Strelec'ten delici bir pas aldı, koşan Guéhi'yi korudu, hafif temas kurdu, düşmedi ve ayak parmağıyla Pickford'un yanından topu dürttü.

Onun tipik eylemi. Ancak Slovakların başlangıçta rakibini şaşırttığı tek kişi kesinlikle o değildi.

Verilere bakıldığında Ivan Schranz'ın hedefi nasıl oldu?

Hızlı Haraslín birkaç kez ceza sahasına girdi, sıkışıklığın ardından en sevdiği şut Guéhi tarafından bloke edildi. Sol kanattan Hanck'e pas verdiğinde, seken top direğin yanından uçtu.

Hancko başını eğdi, “Bunun sadece bir oyun olduğunu biliyorum ama özel bir şeye, hayalini kurduğumuz bir şeye çok yakındık.” “Elimizden gelen her şeyi yaptık, Bellingham'ın golü kalbe saplanan bir hançerdi. Hollandalı Feyenoord defans oyuncusu, “Uzun zamandır futbola bu kadar üzülmemiştim” dedi.

İngiliz orta saha oyuncusunun eşitliğinin ardından uzatmalara gitti ve Slovak oyuncular ilk hareketlerden birini durdurmadı ve Kane'in kafa vuruşundan sonra toparlanamadılar.

30 Haziran 2024, 18:34, Gönderi Arşivlendi: 30 Haziran 2024, 22:51

Markíza TV'ye verdiği röportajda kaptan Milan Škriniar, Slovakların çoğunlukla liderliği koruyamamasından üzüntü duydu. “Belki otuz saniye kalmıştı ve sevinebilirdik. Ama spor bu. Birlikte olduğumuz tüm süre boyunca çocukla ve antrenörle gurur duyuyorum. İnanılmaz bir ekip olduk ve bu şekilde bitmesine daha da üzüldüm. Bir dahaki sefere daha güçlü bir şekilde geri döneceğiz” diye düşünüyor stoper Paris St. Germaine.

Teknik direktör Francesco Calzona, “Takımımla ne kadar gurur duyduğumu bir kez daha söylemek isterim” diye devam etti. “Soyunma odasında harika bir iş çıkardıklarını, muhteşem olduklarını konuşuyordum. Tüm rakiplerle eşleştik, hücum futbolu oynadık ve gol fırsatları bulduk. Onlarla gurur duyuyorum, ilerlemeye çok yaklaştığımız için hepsi çok hayal kırıklığına uğradı.”

Turnuvada her zaman aktif bir takım performansı sergilediler ve favorilerden biri olan Belçika'yı ilk andan itibaren mağlup ettiler. Ukrayna ile puana ulaştılar, Romanya ile ise son 16'ya kalmayı garantilediler. Ve tarihin en iyi sekizi çok uzakta değildi.

Ancak bir maçta birden fazla gol atamamaları daha iyi sonuçları bozmuş olabilir. Schranz'ın yanı sıra Duda da damgasını vurdu.

“Böyle bir takıma koçluk yapmak benim için bir onurdu. Sahada farklılar ve bunun için minnettarım” diye ekledi Calzona.

Şimdi, Slovakların C seviyesinde İsveç, Estonya ve Azerbaycan ile karşılaşacağı Milletler Cemiyeti'nin sonbahardaki bir sonraki döngüsüne hazırlanacak.

İngiltere ile Slovakya arasında uzatmalarda sona eren maçın istatistikleri.