YENİ DELHİ: Eski Hintli basketbolcunun hayatı durma noktasına gelmişti Jagdeep Singh Bains ve kariyerini tehdit eden bir sırt yaralanması onu üç yıl yatalak bıraktıktan sonra intihar etmeyi düşündü.
Hayat değiştiren bölüm, 2012’de Çin’de 3’e 3 bir turnuva sırasında meydana geldi ve dayanılmaz bir acı içinde tahta sahaya düştü ve o kısacık anlarda sırtında tam olarak neyin yanlış gittiğini tam olarak kavrayamadı.
Böylece, 37 yaşındaki oyuncu yeni sezonda Mumbai Stars için oynamayı dört gözle bekliyor. Elite Pro Basketbol Ligikayan bir diskin onu nasıl üç uzun yıl bitkisel hayatta bıraktığını hatırlıyor.
“Hayatımın en kötü dönemiydi, neredeyse bitkisel hayattaydım, zar zor hareket edebiliyordum. Ağrı o kadar şiddetliydi ki dayanamadım.” banyolar Cuma günü PTI’ye söyledi.
1,80 boyundaki vücut, karısının onun destek direği olduğunu, ağlamak ve hayatına son vermek istediğini hissettiği o acılı günlerde ona yardım ettiğini söyledi.
Bains, “Ağlamak istedim. Neredeyse intihar etmeyi düşünüyordum çünkü böyle yaşamak istemiyordum,” dedi.
“O zamanlar yeni evliydim ve bana güç veren eşimdi ve intihara devam etmememin tek sebebi oydu. Sadece hayatımı değil, her şeyimi ona borçluyum.”
Asya Oyunları, İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları ve çok sayıda Asya Şampiyonası da dahil olmak üzere 20’den fazla uluslararası turnuvada yarışan Bains, 2016’da bıçak altına yattı ve kısa süre sonra UBA’dan bir telefon aldı.
Yaralanma hakkında zamanında verilen tavsiyenin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olabileceğini kabul ediyor.
Rajasthan, Ganganagar’dan bir kafesçi, “Biri bana sakatlığı ciddiye almamı tavsiye etmiş olsaydı, hayatımın dört yılını kaybetmezdim ve sevdiğim spora çok daha fazlasını verebilirdim” dedi.
Sonunda ameliyat oldu ve üç ay içinde bir zamanlar yönettiği mahkemelerden bir kez daha güç alıyordu.
“Ameliyat oldum ve üç ay içinde geri dönüş yaptım ve UBA liginin ilk sezonunu oynadım. İyileşmemde bana çok yardımcı oldular ve hatta bana maddi ve manevi destek verdiler. Sahip oldukları için onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. tamamlamak.” “
Ancak Bains, bayrağı altında oynadığı ve ülkeye defne kazandırdığı ulusal federasyon tarafından yok sayılmanın acısını ve ıstırabını asla unutmayacaktır.
“Federasyon bırakın maddi yardım yapmayı (sağlamak) beni arayıp nasıl olduğumu sorma zahmetine bile girmedi. Bu ülke için her şeyimi vermeme çok kızdım ve en karanlık anımda federasyon desteğini çekti. 2002 yılında basketbol oynamaya başlayan ve 19 yaşında üst düzey takımı temsil eden Bains,” dedi.
UBA’da üç sezon oynadı. Ayrıca Hindistan takımında bir geri dönüş yaptı ve 2019’da Bahreyn’de Dünya Kupası elemelerinde oynadı. Bu, Hindistan renklerini en son giydiği zamandı.
Elite Pro Basketbol Ligi’nde oynamak üzere olan Bains, “Hindistan’ın bu tür liglere ihtiyacı var ki insanlar basketbolu bir kariyer seçeneği olarak değerlendirsin ve ülkede sporun büyümesine yardımcı olsun.”
Bains, “IPL’nin kriketle neler yaptığını gördük. Ülkede benzer liglere ihtiyacımız var. Sri Lanka, Maldivler ve Bangladeş gibi diğer ülkelerde zaten profesyonel ligler var ve bizim de gençler için bu tür platformlara ihtiyacımız var” dedi. Ludhiana Basketbol Akademisi’nde merhum teknik direktör S. Subramanian’ın yönetimindeki zanaat.
“Profesyonel liglerde oyunculara iyi para ödeniyor ve beslenme, tıbbi bakım, sakatlık yönetimi açısından iyi bakılıyor, bu da oyuncuları daha da motive ediyor.”