AlmanyaDünya Kupası kazanan orta saha oyuncusu Mesut Özil, Çarşamba günü 34 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.
Eski Real Madrid ve Cephanelik oyuncu, 2014’te Brezilya’da Almanya’nın Dünya Kupası kazanan takımının önemli bir üyesiydi.
2018’de Almanya’da göçmen akınına ilişkin siyasi bir tartışmanın ortasında ve Türkiye cumhurbaşkanı ile çekilen bir fotoğrafın ardından gelen tepkilerin ardından kadrodan çekildi. Tayyip ErdoğanTürk mirası nedeniyle “ırkçılık ve saygısızlık” ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
Başakşehir’de forma giyen Özil, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 17 yıldır profesyonel futbolcu olma ayrıcalığına sahibim ve bu fırsat için inanılmaz derecede minnettarım.
“Ancak son haftalarda ve aylarda, bazı sakatlıklar da yaşadıktan sonra, büyük futbol sahnesinden ayrılma zamanının geldiği giderek daha açık hale geliyor.”
Özil, kulüp ve ülke için 645 maça çıktı, 114 gol attı ve 222 asist yaptı.
Üst düzey kariyerine Werder Bremen’e geçmeden önce Almanya’da Schalke 04 ile başladı. Performansları, ülkesinin yarı finale yükselmesine yardımcı olduğu 2010 Dünya Kupası için Almanya kadrosuna çağrılmasına neden oldu.
Dünya Kupası’ndan bir ay sonra Real Madrid’e imza attı ve İspanya’da üç yıl geçirdi, bir LaLiga şampiyonluğu ve İspanya Süper Kupası kazandı. Özil, Real formasıyla 105 La Liga maçına çıktı ve 19 gol kaydetti.
2013’te Arsenal’e katıldı ve ertesi yıl dört FA Cup şampiyonluğundan ilkini kazanmalarına yardımcı oldu. Kuzey Londra’da geçirdiği süre boyunca 33 Premier Lig golü attı ve 59 asist sağladı.
Ayrıca Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası’nda Almanya adına oynadı ve yedi maçın hepsine başlayarak Güney Amerika topraklarında turnuvayı kazanan ilk Avrupa takımı oldular.
Özil, Arsenal’in sözleşmesini iptal etmesi ve bir yıldan kısa bir süre sonra İstanbul Başakşehir’e taşınmasının ardından 2021’de Türk tarafı Fenerbahçe’ye katıldı.
Unutulmaz anlar ve duygularla dolu harika bir yolculuk oldu” diye ekledi.
“Kulüplerime – Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahçe, Başakşehir ve beni destekleyen teknik direktörlere ve arkadaş olan takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.
“Artık güzel eşim Amine ve iki güzel kızım Eda ve Ela ile önümdeki her şeyi dört gözle bekliyorum.”