Eşinin ve dileyen kazananın gözyaşları. Vadlejch, bir gün madalyanın daha da parlak olacağına inanıyor

QasiM

Global Mod
Global Mod
Her şey bittiğinde, yeni dünya şampiyonu Níraj Čopra kendini topladı ve Çek cirit atıcısının peşine düştü.

Yarışmaya o kadar dalmıştı ki kimin arkasında bitirdiğini bile fark etmedi. Ve Vadlejch’e nasıl olduğunu sormaya gitti.

“Ona üçüncü olduğumu söylediğimde Neeraj normalde madalya aldığım için mutluydu ve bana sarıldı. Bu harika çünkü bu adamları x yıldır görüyorum ve ne kadar dengeli olduğumu görebiliyorlar. Sezonun ana etkinliğinde kullanılacak olması harika” dedi bronz madalya sahibi.

Budapeşte’deki şampiyonada cirit finalinden sonra bronz madalya sahibi Jakub Vadlejch (solda) dünya şampiyonu Níraj Čopra ile birlikte

Jakub, bronz dövüşün nasıldı?
Elbette Dünya Şampiyonası’nda madalya almak harika, üçüncüsü var. Bu benim son üç Dünya Şampiyonası’ndaki dördüncüm, en kötü beşinciliğim ve bu harika bir seri. Öte yandan, sıkı çalışmaya devam etmem benim için de büyük bir motivasyon, çünkü açıkça karşılığını alıyorum. Hala madalyanın bir gün daha da parlayacağına inanıyorum.

Antrenörünüz Jan Železný biraz kramp girdiğinizi söyledi, değil mi?
Benim günüm değildi ve sanırım bunu gösterdi. Sürekli olarak nispeten uzağa atıyordum ama aynı değildi. İlk atışla 85 ya da 86 metreden başlasaydım yarış bambaşka olurdu. Daha çok bir mücadeleydi.

86.67 metreye ulaştığınız beşinci denemenize kadar bronz madalyayı alamadınız.
Ve zaten dördüncüsü beni cezbetti. Hiç vurulmamıştı ama orada belli bir döngü yakaladım ve bunu biraz daha iyi yaparsam birkaç metre daha uzağa uçacağını umuyordum. Bu oldu ve buna çok sevindim.

O sırada gergin miydin? Dört denemeden sonra yalnızca beşinci oldunuz ve madalya alamadınız. Harekete geçmek zor muydu?
Korkunç. Kendi kendine uçtuğu bir gününüz yoksa, gerçekten hiç de kolay değil. Ama yine de kendimden neredeyse üç metre daha uzaklaşabildiğim ve çocukların üzerinden atlayabildiğim için çok mutluyum. Son denememde bile savaştım ama artık orada değildi.

Son denemeden sonra pek hevesli görünmüyordun, şimdi nasıl hissediyorsun?
Çünkü ben maksimalistim ama tabii ki çok mutluyum. Bunu her zaman söylüyorum ama benim için devam etmek için başka bir motivasyon, çünkü Dünya Şampiyonası’ndan üç madalya alan çok fazla insan olmadığını düşünüyorum. O hâlâ içimde ve bunu defalarca kanıtlayabilirim. Biliyor musun, atletizmi seviyorum, bu benim tutkum. Yürüdüğüm sürece, o zamana kadar atacağım.

En uzun atışınız aslında Tokyo Olimpiyatları’ndaki atışla aynı uzunluktaydı.
Bunu fark ettim ve oldukça ilginç. Bu hala bir madalyaya attığım “en kötü inç”. Ben de 87, 88, 89 metrede kazandım, bu yüzden beş büyük madalyamın hepsinin 86.70 metre ve ötesinde gelmiş olması harika. Tarihte 82, 83 metrede bile madalyalar vardı, bu da artık yarışmaların ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor.

Budapeşte’nin bu kadar kaliteli olmasını bekliyor muydunuz?
Muhtemelen evet. Nedim’den şüphelendim (gümüş pakistan) mükemmel bir şekilde hazırlanacaktır. Neeraj (Kazanan Chopra), bu temiz. Öte yandan 88.17 o kadar da metre değil. Kısacası bugün en iyi günüm olmadı ama savaştığım için daha da mutluyum. Julian (Weber, dördüncü) muhtemelen benden hoşlanmayacak, belki de üçüncü kez madalyayı ondan aldım.

Antrenörü Jan Železný, Jakub Vadlejch’i Budapeşte’deki Dünya Şampiyonası’nda kazandığı bronz madalyadan dolayı tebrik etti.

Yerel izleyiciyi nasıl buldunuz?
Kesinlikle mükemmel, heyecan verici, bir sürü Çek. Çek takımı dışında Çek bayrağı görmediğim Eugene’den tamamen farklıydı. Onlar için de güzel bir gün geçirdiğime inanıyorum, birçok hayran güzel performansım için bana teşekkür etti, bu yüzden gelecekte onları tekrar memnun edeceğime inanıyorum.

Eşi ve kızı seyirciler arasında mıydı?
Kızı olup olmadığını bilmiyorum çünkü oldukça geç oldu, ama karısı olduğu kesin. Sanırım gözyaşları bile vardı, orada olması inanılmaz. Bunun için ne yaptığımı bilen tek kişi o. Paylaşılan sevinç gerçekten en büyüğüdür.

Otuzlu yaşlarındaki sporcular sıklıkla kendilerini izlemeye gelen çocuklardan aldıkları motivasyondan bahseder. Sen de aynı şekilde mi hissedeceksin?
Küçük olan bir yıl sonrasına kadar bunu anlamayacak, bu yüzden hala beklemem gerekiyor, ama Paris’te bir yıl sonra onun zaten küçük bir fikri olabilir.