Elena Rybakina, Aryna Sabalenka’yı yenerek WTA şampiyonluğu Indian Wells’i kazandı | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

INDIAN WELLS: Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina keskin Ariana Sabalenka 7-6 (13/11), Pazar günü 6-4 Hint kuyuları WTA unvanını aldı ve Avustralya Açık finalinde Belarus’a yenilmesinin intikamını aldı.
Yarı finalde son şampiyon Iga Swiatek’i deviren dünyanın 10 numarası olan Kazakistanlı Rybakina, beş kariyer karşılaşmasında ikinci sırada Sabalenka’ya karşı ilk galibiyetini aldı.
Dünyada yedinci sıraya yükselmesi beklenen Rybakina, Sabalenka’ya yalnızca yılın ikinci mağlubiyetini verdi ve Melbourne’daki ilk Grand Slam zaferini tahmin eden Adelaide galibiyetiyle üçüncü şampiyonluğunu reddetti.
“Aslında ilk kez başıma geliyor,” dedi Rybakina ödülü alırken, Sabalenka gülerek mikrofona doğru eğilerek araya girdi, “Son olduğundan emin olacağım.”
Rybakina, “Bir dahaki sefere görüşürüz,” diye güldü.
Şaka, önceki dört karşılaşmanın hepsinde üç sete giden ikili arasındaki başka bir gergin mücadeleyi yalanladı.
Sabalenka başlangıçtan itibaren öndeydi, ancak Rybakina’nın şiddetli baskısına rağmen, geçen yıl Belaruslu oyuncunun başına bela olan servis şeytanları yeniden su yüzüne çıktı ve açılış karesindeki 10 çifte hatası, nihayetinde üstesinden gelinemeyecek kadar çok oldu.
Maratonun dördüncü yarışında üç kırılma noktasını savuşturduktan sonra, ilk avantajı elde etmek için Rybakina’yı kırdı.
Ancak Rybakina seti 4-4’e getirirken Sabalenka çifte hata yaptı.
12. maçta başka bir çift faulle Rybakina’ya bir set puanı hediye etti ve Kazakistanlı oyuncu avantaj sağlayamasa da sonunda eşitlik bozmalarda yapacaktı.
Sabalenka, setteki 10. çifte hatası Rybakina’ya altıncı set noktasını vermeden önce, 17. dakikada eşitlik bozmalarda kendi servisine yalvaran iki set puanına sahipti ve Rybakina aldı.
Duygularını bastırmaya çalışan Sabalenka’nın kalbi kırıldı ve ikinci seti açtı ve Rybakina’nın ihtiyacı olan tek şey buydu.
Rybakina, “Bir hız treniydi,” dedi. “Bütün bu çifte hatalarla, ikimiz de çok sıkıydık çünkü ikimiz de servis atışımızda onu tutmanın ve kırmaya çalışmanın kolay olmadığını biliyorduk.
“Sadece bir hız treni oldu ve ilk setin istediğim gibi gitmesine sevindim, bu yüzden ikincisi biraz daha kolaydı.”
İkinci sette şiddetli rüzgar etkisini gösterdiği için erken bir mola daha da önemliydi.
Moskova doğumlu Kazak, liderliğini 3-1’e götürmek için birkaç mola puanı kurtardı ve Sabalenka hayatta kalma modundayken, onu 5-2 öne geçiren bir mola için çizgiden aşağı bir ters vuruş yaptı.
Sabalenka sessizce gitmeyecek, Rybakina’nın sevgisini kıracak ve sırtındaki rüzgarla servisi kolaylıkla tutamayacaktı.
Ancak Rybakina, Sabalenka fileye servis dönüşü vurduğunda ilk maç noktasında kendinden emin bir şekilde başından savdı.
Sabalenka, “Sanırım ilk setten sonra, özellikle geri döndüğümde ve sonra onun bir ayar noktası olduğunda, o zaman onu bir şekilde tutuyorsun,” dedi ve ona ihtiyaç duyduğundan daha fazla hizmet ettiği için kendini tekmeledi. düzenli noktalar
“Üzerimde baskı yok, neden daha büyük porsiyonlar isteyeyim? Sadece vücuda hizmet et ve sadece oyunu oyna” dedi. “Çok sert vurdum.”
Set puanlarını kendi servisinde çevirememenin moral bozucu olduğunu ve ikinci setin başlarında onu etkilediğini kabul etti.
“İlk iki maçta orada değildim gibi görünüyor” dedi. “Her yerdeydim ve kendimi yeniden rayına oturtmaya ve savaşmaya devam etmeye çalışıyordum. Bugün pek iyi gitmedi.”
Rybakina şimdi en iyi iki rakibe karşı son dört maçını kazandı. Daha sonra Wimbledon’da 2 Numaralı Ons Jabeur’u yendi ve bu yıl Swiatek’i Avustralya Açık’ta çarpıcı bir dördüncü tur finişi de dahil olmak üzere iki kez yendi.
O ilk Indian Wells WTA şampiyonluk yolunda hem 1 Numaralı hem de 2 Numaralı oyuncuları yenmek için şampiyon.