Eknath Shinde, Devendra Fadnavis, Amit Shah ile konuşuyor; kışkırtıcı ifadelere müsamaha göstermez: Karnataka | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
MUMBAI/YENİ DELHİ: Muhalifler tarafından şiddet nedeniyle saldırıya uğradı Maharashtra ve Karnataka arasındaki sınırBaşbakan Eknath Shinde ve CM yardımcısı Devendra Fadnavis Çarşamba günü İçişleri Bakanı Amit Shah ile telefonda görüştü ve müdahale istedi. Sınır gerilimi, Shiv Sena (UBT) ve NCP milletvekillerinin gösterileriyle parlamentoda da yankı buldu. Lok Sabha’da NCP lideri Supriya Sule, Birlik İçişleri Bakanı’nın müdahalesini istedi.
Fadnavis, “Amit Shah ile telefonda görüştüm ve durumu kendisine bildirdim. Maharashtra’nın araçlarına sebepsiz yere yapılan bir saldırının uygun olmadığını söyledim. Ona Karnataka Başbakanı ile konuştuğumu söyledim. Ayrıca (Basavaraj) Bommai’ye her eyalet tarafından sınırda araçlara yönelik saldırıların derhal durdurulması gerektiğini açıkça söylemesini istedim. ”
Shinde, Bommai ile de konuştuğunu söyledi. “Karnataka başbakanıyla konuştum ve Maharashtra’dan araçlara saldıranlara karşı sert önlemler alınması gerektiğini söyledim. Ve sınır meselesi Yargıtay’da olduğu için, her iki eyalette de kanun ve düzenin sağlanması gerekiyor” dedi.
BJP yönetimindeki iki devlet arasındaki gerilim, SC davasının sınır anlaşmazlığıyla ilgili yaklaşan duruşması arasında son iki hafta içinde tırmandı. Karnataka ayrıca Nisan-Mayıs 2023’te meclis anketleriyle karşı karşıya.
Kışkırtıcı eylemlere müsamaha göstermez: Arga Jnanendra
Karnataka İçişleri Bakanı Arga Jnanendra Çarşamba günü Karnataka’nın hiçbir Maharashtra yetkilisinin Belagavi’de provokatif açıklamalar yapmasına izin vermeyeceğini söyledi. Jnanendra’nın uyarısı, Milliyetçi Kongre Partisi (NCP) başkanı ve eski Maharashtra Milletvekili Sharad Pawar’a seyahat edeceğini söylemesine yanıt olarak geldi. Belagavi önümüzdeki 48 saat ve aktivistlerle buluşma.
Jnanendra, hem Maharashtra hem de Karnataka’daki polisin sınırda gerilimi azaltmak için toplantılar yaptığını ve birlikte çalıştığını söyledi.
Şöyle dedi: “Hükümet, istenmeyen bir olay olmamasını veya Maharashtra’dan kimsenin provokatif açıklamalar yaparak insanların duygularıyla oynamaya gelmemesini sağlamak için mümkün olan tüm önlemleri aldı. Karnataka hükümeti bu tür eylemlere izin vermeyecektir. ”
Daha önce, su kaynakları ve Belagavi bölgesinden sorumlu bakan Govind Karjol, Maharashtra hükümeti ve yetkililerinin tüm eyaletlerin federal bir yapı altında olduğunu anlamaları ve tüm taraflara saygı duymaları gerektiğini söyledi. Karjol, “Karnataka toprağının bir santimini feda etmeyecek” dedi. “Sınırla ilgili Mahajan Komisyonu raporu nihaidir. Federal bir yapıda yaşadığımızı her iki taraf da hatırlamalı ve açıklama yaparken hesap verebilir olmalıyız. ”
Maharashtra politikacılarının sınır anlaşmazlığını körükleyerek siyasi mesafe kazanmaya çalıştıklarını söyledi.