BENGALURU: Kerala Pareeksha Bhavan, Kerala Öğretmen Uygunluk Testi (KTET) Ekim 2022 Sonucunu resmi web sitesinde yayınladı.
Sınava giren adaylar sonuçlarını çevrimiçi olarak resmi web sitesi kktet.kerala.gov.in adresinden kontrol edebilir ve indirebilir.
KTET 2022 Ekim sınavı 3 ve 4 Aralık 2022 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. KTET 2023 cevap anahtarı 26 Ocak 2023 tarihinde yayınlanmıştır.
Kerala Öğretmen Uygunluk Testi (KTET), Kerala Hükümeti tarafından eyalet çapındaki okullarda öğretmen alımı için yürütülen eyalet düzeyinde bir uygunluk testidir. Test, adayların Ortaokul (LP), Lise (UP), Lise (HS) ve Higher Secondary (HS) seviyelerinde öğretmen olmaya uygunluğunu değerlendirir. Test çoktan seçmeli sorulardan oluşur ve hem İngilizce hem de Malayalam dilinde uygulanır. Başarılı adaylar yedi yıl süreyle geçerli bir sertifika alacaklardır.
Kerala TET 2022 Sonucunu Kontrol Etmek İçin Doğrudan Bağlantı
indirmek için Kerala TET SonucuBu adımları takip et:
Aşama 1: Keralapsc.gov.in adresindeki resmi Kerala Kamu Hizmeti Komisyonu (PSC) web sitesini ziyaret edin.
Adım 2: Üst gezinme menüsünde “Sonuçlar” sekmesini tıklayın.
Aşama 3: Sınav listesinden “Öğretmen Uygunluk Testi (TET)”ni seçin.
Adım 4: için sonucu bulun Kerala TET ve bağlantıyı tıklayın.
Adım 5: Sonucunuzu görüntülemek için rulo numaranızı ve diğer gerekli ayrıntıları girin.
Adım 6: Sonucunuzu gözden geçirin ve ileride başvurmak üzere bir kopyasını indirin.