Eğitimde bir iş için adaylar, CM’nin evinin yakınında bir protesto düzenledi

ManK

New member
Kalküta: Eğitimde bir iş için yüzlerce aday Çarşamba günü sahnelendi protestolar Başbakan Mamata Banerjee’nin buradaki konutunun yakınında, işe alım sürecindeki usulsüzlükler nedeniyle okullarda kendilerine herhangi bir randevu verilmediğini iddia etti. 2014 yılında Öğretmen Uygunluk Testini (TET) geçtiklerini iddia eden ajitatörler, devlet destekli ve destekli ilkokullarda kendilerine acil iş verilmesini talep ettiler. Kalighat öğleden sonra karşıdan karşıya geçmek trafiğin durma noktasına gelmesine neden oldu.
Polis personeli tarafından taciz edildiklerini ve protesto alanından zorla çıkarıldıklarını iddia ederek taleplerini yerine getirmek için Banerjee ile görüşmeye çalıştılar.
Görev başındaki polisler, durumu kontrol altına almak için zor anlar yaşadı.
Yolu terk etmeleri yönündeki çağrılara kulak asmayınca, polis göstericileri güç kullanarak bölgeden uzaklaştırdı.
Göstericiler araçlarla Lalbazar polis karakoluna götürüldü.
Bir protestocu, “Sıkı çalışmamıza ve sınavı geçmemize rağmen liyakat listesine giremedik. Ama listede politikacıların isimleri vardı. Bu adaletle dalga geçilmiyor mu? Adalet istiyoruz” dedi.
Protestocu, sınavı geçen adaylar olarak Mamata Banerjee, Suvendu Adhikari, Dilip Ghosh ve Sujan Chakraborty gibi isimlerin yer aldığı Batı Bengal İlköğretim Kurulu (WBBPE) tarafından yayınlanan son listeye atıfta bulundu.
İsimlerin tartışma yaratmasının ardından kurul, bunların sadece adaş olduklarını ve geçtiğimiz günlerde internet sitesinde yayınlanan liyakat listesinde başka adayların da isimlerinin yer aldığını açıkladı.
“Bunlar adaşıydı ve aday listelerinde adayın ebeveynlerinin adları ve iletişim bilgileri yer alıyordu.”
CBI, Kalküta Yüksek Mahkemesi adına Batı Bengal İlköğretim Kurulu ve Okul Hizmeti Komisyonu tarafından ilk ve orta öğretim öğretmenlerinin işe alımında iddia edilen usulsüzlükleri araştırıyor.
İcra Müdürlüğü (ED), usulsüzlüklere karıştığı iddia edilen para izini araştırıyor.
Eski Devlet Eğitim Bakanı Partha Chatterjee ve bazı üst düzey yetkililer, öğretmen alımı dolandırıcılığı iddiasıyla Merkezi Soruşturma Büroları tarafından tutuklandı. Chatterjee, bakanlık görevinden ve iktidardaki Trinamool Kongresi (TMC) partisinden ihraç edildi.