Poona: eğitim bütçesi 2022 için Rs tahsis edildi. 1.04.278 crore – Rs’lik bir artış. Bir önceki 2021 yılına göre 11.054 crore. Eğitimciler ve uzmanlar artışın doğru yönde olduğunu söylediler.
MIT-Dünya Barış Üniversitesi Rektör Yardımcısı RM Chitnis şunları söyledi: “Ulusal Dijital Kütüphane, Eklavya Model Okulları, Başbakan Kaushal Vikas Yojana, müfredat dışı dersler için bölgesel dil kitaplarının dahil edilmesi gibi hükümet tarafından açıklanan çeşitli girişimler , işbirliğine dayalı araştırma ve inovasyon projeleri için ICMR laboratuvarlarının açılması, disiplinler arası araştırma için yapay zeka araçlarının kullanıldığı Mükemmeliyet Merkezlerinin açılması, yeni hemşirelik okulları ve eğitim uygulamaları geliştirmek için 100 laboratuvar ve benzeri diğer proaktif önlemler kesinlikle eğitime katkıyı artıracaktır. sektör.”
Uzmanlar, yönetmelik uyarınca Milli Eğitim Politikası (NEP 2020), bu girişimler kesinlikle yeniden eğitimi ve beceri kazanmayı daha büyük bir ivme ile teşvik edecektir.
The Academy School, Pune’un CEO’su Maithili Tambe şunları söyledi: “Hükümetin, çocukların bir kütüphane kurması için Ulusal Dijital Kütüphane’yi tanıtarak pandemi etkisi ve o dönemde öğrenme ve okuma kaybı hakkında düşünmesi hoş bir hareket. okuma kültürü.Bölge dillerinde müfredat dışı başlıkların teşvik edilmesi öğrenciler arasında okumayı da teşvik edecektir.Bütçe, eğitim ve sosyal tabakalar arasında iyi bir denge kurmuştur.”
Tambe ayrıca, kabileler arasında eğitimi artırmak için 38.000’den fazla öğretmenin işe alınacağını ve bunun sadece 3,5 bin öğrenciye değil, aynı zamanda eğitim kardeşliğine de iş fırsatları sağlayacağını sözlerine ekledi. Öğretmen eğitiminin yeniden konumlandırılması yalnızca bir bütün olarak eğitim sektörüne fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için, ‘Make AI for India’yı etkinleştirmek için AI mükemmeliyet merkezleri de tanıtılıyor. Girişim, çok yönlü bir eğitim bütçesini sıralamaktadır.