Eğitim düzenleyicisi tarafından NCFSC kurumlar grubuna yaklaşık 34 bin Rs para cezası verildi: Yetkililer

ManK

New member
Shimla: Yaklaşık 34.05 bin Rs tutarında ağır bir para cezası uygulandı. NCFSC grubu tüzüğüne aykırı davrandığı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okuldan uzaklaştırılır. öğretmen yetiştirme programıdedi yetkililer. İki yılda 17 kurum öğrenci aldı Okul Öncesi Öğretmenliği Diploması (DNTT) ve bir yıl Çocuk bakımı öğretmenliği eğitimi Yönetmelikleri ihlal ederek NCFSC’ye katıldıktan sonra (NTT) kursları Ulusal Öğretmen Eğitimi Konseyi (NCTE), yetkililer söyledi.
Başkan ve Üye, Tümgeneral (retd) Atul Kaushik ve Sashi Kant Sharma’dan oluşan Himachal Pradesh Özel Eğitim Kurumları Düzenleme Komisyonu’nun (HPPEIRC) kardeş bankası, para çekme işlemlerini “geçersiz” olarak ilan ederek, hatalı 17 kuruma ücreti geri ödeme talimatı verdi. yüzde dokuz faizle.
Kaushik, HPPEIRC’nin NCFSC kurumlar grubuna 34.05.480 Rs para cezası verdiğini söyledi.
DNTT ve NTT kursu için alınan ücret 38.940 Rs ve 24.780 Rs idi ve geri kazanılan toplam ücret 1.702.740 Rs idi. Sadece sekiz kurum, yapılan para çekme işlemlerinin ve alınan ücretlerin ayrıntılarını sağladı.
Kaushik Perşembe günü PTI’ye verdiği demeçte, ilköğretim müdüründen bir FIR doldurarak kurumlara karşı cezai işlem başlatmasının istendiğini söyledi.
Günlük bir Hint gazetesinde yer alan ve Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (MSME) Geliştirme Merkezi Meerut, Birlik Hükümeti altındaki NCFSC Kurumlar Grubu tarafından NTT Diploması, Erken Çocukluk Bakımı Eğitimi, Yoga Öğretmenliği Eğitimi ve Dadı kursları verildiğine dair bir reklamı dikkate alarak Kaushik, Düzenleme Komisyonu’nun, anaokullarının gerçekliğini doğrulamak için kurumlar, okullar ve kolejlerle yapılan anlaşmalarla davalıdan komisyon huzuruna çıkmasını istediğini de sözlerine ekledi.
18 Ağustos’ta komite huzuruna çıkan davalı, MSME ile davalı arasında imzalanan Mutabakat Zaptı’nın (MoU) bir kopyasını sunmuş, ancak komite onlardan orijinal belgeleri getirmelerini istemiştir.
Bu arada, 22 Ekim’de bir Hint gazetesinde bu kurslara kabul ve sanık tarafından imzalanan 17 kurumla yapılan anlaşmalara ilişkin ilan hakkında şikayet geldi.
Şikayet ayrıca, yukarıdaki kursların MSME’nin Nisan 2022’den Mart 2023’e kadar olan programında yer almadığına ve şikayetlerin doğası gereği benzer olması nedeniyle bu suo moto’ların birleştirildiğine işaret etti.
Komisyon, dosyaları inceledikten sonra kayıtları “geçersiz” ilan ederek para cezası ve alınan ücretlerin geri ödenmesine karar verdi.
Eğitim düzenleyicisi, kararın ayrıca üye üniversiteleri, MOU’yu üniversiteden herhangi bir yaptırım olmaksızın imzalayan kurumlara karşı harekete geçmeye yönlendirdiğini söyledi.
Merkezi beceri amiral gemisi organizasyonu altındaki beceriye dayalı programlar, yurtiçi ve yurtdışındaki beceri eksikliklerini çözmeyi amaçlamaktadır. NTT, NCTE’nin kapsadığı eğitimsel eğitimin münhasır genel alanına girer.