YENİ DELHİ: Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan olacak Üniversite Burs Komitesi‘S SATHEE portalı bugün, 6 Mart 2023. UGC, Milli Eğitim Bakanlığı ve IIT Kanpur tarafından ortaklaşa geliştirilen, kendi hızınızda ilerleyen etkileşimli bir değerlendirme platformudur.
UGC başkanı Mamidala Jagadesh Kumar yakın zamanda aynı şeyi duyurmak için Twitter hesabını devraldı. SATHEE, öğrencilerin IIT ve IISc öğretim üyeleri tarafından hazırlanan videoları izleyerek sınavlara güvenle girebilmeleri için kavramları öğrenmelerini ve zayıf oldukları konulara odaklanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.
“Bu platform, toplumdaki pahalı giriş sınavı rehberliği ve koçluğunu karşılayamayan öğrenciler için bir köprü kurmak istiyor. SATHE 6 Mart 2023 tarihinde saat 10:45’te Sayın Milli Eğitim Bakanı tarafından açılması planlanmaktadır.”
Üzerindeki hazırlama malzemesi SATHEE platformu İngilizce, Hintçe ve diğer Hint bölgesel dilleri gibi birçok dilde sunulacak. Öğrenciler, çalışma materyallerini NEET ve JEE gibi ulusal rekabetçi sınavlara hazırlanmak için kullanabilirler.
Bu platform, tüm öğrencilerin koçluk dersleri deneyimi yaşamasını sağlar. Bu platform aynı zamanda UPSC işe alım sınavları, CAT ve GATE sınavları adayları için de faydalı olacaktır.