Doping davamın hızlı bir şekilde çözülmesi için geçici uzaklaştırma aldım: Dipa Karmakar | Daha fazla spor haberi

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Uyuşturucu testinde başarısız olduğu için 21 aylık askıya alınmasıyla ilgili raporlar geldikten sonra Indian Jimnastik yıldız Dipa Karmakar uluslararası federasyonla olan davasının hızlı bir şekilde çözülmesi umuduyla geçici olarak askıya alınmayı kabul ettiğini açıklamak için Cumartesi günü sosyal medyaya gitti.
Karmakar ayrıca geçen yıl Ekim ayında aldığı uyuşturucu örneğinde bulunan yasaklı Higenamin maddesini (WADA’nın Yasaklılar Listesine göre S3 Beta-2 agonistleri) “bilmeden” yuttuğunu iddia etti.
ABD Anti-Doping Ajansına göre Higenamine, geleneksel tıp için kullanılan çeşitli bitkilerde bulunur ve bazen bundan bahsetmeden takviyelerde kullanılır. 2017 yılında WADA yasaklılar listesine eklendi. Madde, hem yarışma içinde hem de dışında her zaman yasaktır.
Karmakar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “…Bilmeden (yasaklı maddenin) kaynağını aldım ve kaynağını izleyemedim. Uluslararası Federasyon ile hızlı bir çözüm umuduyla geçici olarak uzaklaştırma kararı aldım.” doping kurallarını çiğnediğini kabul ettiğini belirtti.
Karmakar’ın uyuşturucu numunesi, yarışma dışı olarak toplanmıştır. Uluslararası test ajansı (ITA), Uluslararası Jimnastik Federasyonu’nun anti-doping programını yöneten bağımsız bir kuruluş (İNCİR), 11 Ekim 2021’de.

Karmakar’ın yasak süresi, numunenin alındığı günden (11 Ekim 2011) itibaren sayıldığı için bu yıl 10 Temmuz’da sona eriyor. Sonuçları 11 Ekim 2021 itibariyle diskalifiye edilmiştir.
ITA’ya göre mesele, FIG Anti-Doping Kurallarının 10.8.2. FIG tarafından kural ihlali ve tamamen kendi takdirine bağlı olarak FIG ve WADA tarafından kabul edilebilir sonuçlara rıza gösterir.”
Sorunun dostane bir şekilde çözülmesinden mutlu olan Karmakar, bu yılın Temmuz ayında jimnastiğe geri dönmeyi dört gözle bekliyor.
“Bugün kendim ve kariyerim için verdiğim en uzun savaşlardan birinin sonu… Cezam 3 ay azaltıldı ve 2,5 ay önceye tarihlendi, bu da Temmuz 2023’te sevdiğim spora dönmeme olanak sağladı. maddelerin vücuda nasıl girdiğini bilmemek ama daha da önemlisi ahlakımın sorgulandığı bir konumda olmak beni korkutuyor.
“Kariyerim boyunca yasaklı bir madde tüketmek aklımdan hiç geçmedi. Tek sahip olduğum şey jimnastik ve asla kendimi veya ülkemi itibarsızlaştıracak bir şey yapmam. Sahaya geri dönmek için sabırsızlanıyorum! Karmakar, uzun paylaşımında şunları yazdı.
Gönderide Karmakar, askıya alınmasının ikamet şartına uymadığı için olduğu yönündeki spekülasyonları da patlattı.
“Birden fazla basında, WADA’ya nerede olduğum hakkında bilgi vermediğim için iki yıl uzaklaştırıldığım spekülasyonları yapıldı. Doping Kontrol Yönetim Sistemi (ADAMS). Ancak bunların asılsız ve asılsız olduğunu, gerçekleri ve olayın mahiyetini ortaya koymadığını belirtmek isterim” dedi.
Engel atlama yarışmasını 2016 Rio Olimpiyatları’nda dördüncü olarak bitirdikten sonra ün kazanan 29 yaşındaki Karmakar, ön çapraz bağ (ÖÇB) yaralanmasını tedavi etmek için 2017’de ameliyat olduğundan beri sakatlıklarla mücadele ediyor. Son FIG etkinliği Bakü’de düzenlenen 2019 Dünya Kupasıydı.
(PTI girişi ile)