‘Doğum günü kızı’ Shafali Verma, Hindistan için Dünya Kupası şampiyonluğu peşinde | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

POT CHEFSTREAM: Vuruş hissi Şafali Verma Pazar günü buradaki ilk ICC U-19 Kadınlar T20 Dünya Kupası finalinde Hindistan’ı İngiltere’ye karşı yönetirken tarihin peşine düşecek.
Uluslararası sahnedeki tüm başarılarına rağmen, Hindistan’ın kadın kriket takımı hiçbir seviyede Dünya Kupası kazanmadı ve üst düzey takımla iki Dünya Kupası finali ve bir İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları finalinin parçası olan genç topa vuran oyuncu, Dünya Kupası’nı kazanmaya çalışacak. zor başlık ev.
Büyükler, çeşitli formatlarda üç kez Dünya Kupası finali yaptı, ancak acı hatıralarla geri döndüler – ODI’lerde 2005’te 98 koşuyla Avustralya’ya ve 2017’de 9 koşuyla İngiltere’ye yenildiler ve T20I’lerde düştüler . Avustralyalılara 2020 finali 85 koşuyla.
Rohtak’lı genç, farklı formatlarda iki Dünya Kupası’nda yarıştı ve geçen yıl Hindistan’ın Birmingham Commonwealth Oyunlarında gümüş madalya kazanmasıyla bir başka son yenilgiye de tanık oldu.
Ancak Shafali bu sefer şansı kaçırmak istemez.
Cumartesi günü final arifesinde 19 yaşına giren Shafali, “Haan bahut finalleri khela hai (Evet, birçok final oynadım ve her şeyi gördüm),” dedi.
“Mesele sahaya çıkıp maçın tadını çıkarmak. Takım arkadaşlarına merak etmeyin, finali düşünmeden yüzde 100’ünüzü verin dedim. Sadece kendinize inanın.”
“Her şey bitti ve bu yeniden yaratılamaz. Bu sefer Dünya Kupası’na gitmeye kararlıyız ve her gün daha iyi olmaya çalışıyoruz” diye ekledi.
Hindistan, Süper Altı lig aşamasında 87 puanla elendikten sonra ‘düşmanları’ Avustralya’ya yenildikleri bir yenilgi aldı.
Gergin anlar yaşadık ve finale kalıp kalamayacağımızı düşünerek uyuyamadık… Ama hatalardan ders aldık ve işte buradayız.
“Artık hepimiz kendimize çok güveniyoruz, rollerimizden özgürüz. Herkes birbirinin arkadaşlığından zevk alıyor ve normal kalıyor, fazla düşünmüyoruz.”
Shafali, takım arkadaşlarına onu “kıdemli” olarak görmemelerini söyledi.
“Birçoğunun kıdemlisi olabilirim ama onlara ‘sahada eşitiz’ dedim, mesele herkesin rahat olması.”
Yarı finalde Hindistan, bowling oyuncuları güçlü bir Yeni Zelanda tarafını 107/9’un altında bir puanla sınırladıktan sonra baskın bir sekiz wicket galibiyeti kaydetti.
Bacak döndürücü Parshavi Chopra 3/20 iddia ederek bowling şovuna liderlik ederken, Shafali dört over’ında sadece yedi koşu yaptı ve bir wicket aldı.
Yanıt olarak, turnuvanın önde gelen vurucusu ve en çok gol atan oyuncusu Shweta Sehrawat’tan amansız bir yarım yüzyıl sonra Hindistan’ı evinde gördü.
Shweta, Hindistan 14.2’de dörtnala eve giderken 61’de yenilmedi.
Kişisel bir not olarak, Shafali de babasının hayalini yaşıyor. Babası Sanjeev Verma’nın bir gün Dünya Kupası’nı kazanacağına dair sözlerini hatırladı.
“Bana her zaman ‘Ben en iyisiyim ve bir gün Dünya Kupası’nı kazanacağım’ derdi. Beni her zaman zorlamaya devam etti ve onun ve ailemin yaptığı tüm fedakarlıklar sayesinde buradayım. Beni desteklediğin için teşekkürler baba. . Sana ve tüm ailene her zaman minnettar olacağım,” diye imzaladı Shafali bir taahhütle.
Hindistan, dört maçı da kazanarak Süper Altı grubunu zirveye çıkaran İngiltere’den güçlü bir tarafla karşılaşacak.
Yarı finalde Avustralya’ya karşı 19.5 over’da 99’luk pas geçtiklerinde bir vuruş fiyaskosu yaşadılar. Ancak Avustralya’yı 18.4’te 96 ile sınırlamak için üstün bir bowling saldırısına gittiler.
Bacak döndürücü Hannah Baker, dört üstten muhteşem bir 3/10 ile parladı, kaptan Grace Scrivens dramatik bir sonuç verdi ve son küçük kaleyi, dönüşünden sonraki koşusuna kadar 3,4 üstten 2/8 gibi olağanüstü rakamlarla bitirdi. sopayla a-top 20.
Grace, “Bunun bir parçası olmak inanılmazdı. Sıfırlamak ve bir sonraki maça geçmekle ilgili. Olumlu bir tavırla oynamak ve korkusuzca kriket oynamak istiyoruz. Eminim dünkü çöküş bizi etkilemeyecektir” dedi.
Hindistan da iyi bir spin atağına sahip olduğu için, takımın iki spin oyuncusu arasında bir savaş olacak, diye düşündü.
“Spin saldırımız çok iyi, Hindistan’da da bazı iyi spinner’lar var. İyi olmamız gerekiyor. Çok çalışırsak, basit tutun, daha fazla aramamıza gerek yok, gerçekten iyi bir alanda olabiliriz.” ‘ o ekledi.
Takımlar
Hindistan: Shafali Verma, Shweta Sehrawat, Gongadi Trisha, Soumya Tiwari, Sonia Mehdiya, Richa Ghosh, Hrishita Basu, Titas Sadhu, Mannat Kashyap, Parsavi Chopra, Sonam Yadav, Shabnam, Falak Naz ve Yashasri Soppadhandhi
İngiltere: Grace Scrivens, Ellie Anderson, Hannah Bakers, Josie Groves, Liberty Heap, Niamh Holland, Ryana MacDonald-Gay, Emma Marlov, Charis Pavley, Davina Perrin, Lizzie Scott, Seren Smale, Sophia Smale, Alexa Stonehouse ve Maddie Ward. Oyun Başlıyor: 17:15 IST.