MELBOURNE: Novak Djokovic İspanya’yı geçti Roberto Carballes Baena 10’uncu teklifini başlatmak için Avustralya Açık Sırp oyuncu, bir yıl önce sınır dışı edilmesinin ardından coşkulu bir karşılama aldı.
Geçen yıl turnuvadan elenen 35 yaşındaki oyuncu, bu ay Adelaide’de Rod Laver Arena’da 6-3, 6-4, 6- galibiyete koşarken yaşadığı hamstring probleminden çok az işaret gösterdi. 0.
Geçen yıl Covid aşısı konusundaki duruşu nedeniyle forma giyememişken, Melbourne’de taraftarlar tarafından nasıl karşılanacağı konusunda endişeler vardı.
Pandeminin en yoğun olduğu dönemde şehir uzun süreli tecrit altındaydı.
Ancak tıpkı Adelaide’de olduğu gibi, dördüncü seribaşı, maç sırasında Sırp bayraklarıyla dolu bir stadyumdan vokal desteği alarak yüksek sesle tezahüratlar ve “Nole” tezahüratları arasında yürüdü.
Rekor kıran 22. büyük şampiyonluğun peşinde koşan Djokovic, “Bana ancak hayal edebileceğim kadar misafirperver bir karşılama verdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.Novak’a kucak dolusu sevgiler@DjokerNole • #AusOpen • #AO2023 https://t.co/CovFcQdsp7
— #AusOpen (@AustralianOpen) 1673964193000
“Kariyerimin en büyük başarısını elde ettiğim Avustralya’da ve sahada olmaktan gerçekten çok mutluyum.
“Bu alan kesinlikle hayatımdaki en özel alan ve turnuvaya bundan daha iyi bir başlangıç dileyemezdim.”
Adelaide International’da zafer kazanmadan önce başka bir ATP Finals şampiyonluğu kazanarak 2022’yi kapattıktan sonra Melbourne Park’a müthiş bir formda geldi.“Bu mahkeme kesinlikle hayatımdaki en özel mahkemedir.”@DjokerNole, Rod Laver Arena’daki hayranlara teşekkür ediyor.… https://t.co/pcHd9UV3ok
— #AusOpen (@AustralianOpen) 1673963903000
Sanki bu 75. sıradaki Carballes Baena için yeterince yıldırıcı değilmiş gibi, Djokovic son 21 Avustralya Açık maçını kazanarak çatışmaya girdi.
As ile açtı, ancak başlangıçta pek mutlu değildi ve beşinci oyunda üç kırılma noktası kurtarmak zorunda kaldı.
Ancak skoru hızla belirledi ve bir sonraki oyunu 4-2’lik bir galibiyetle seti kapatmak için kırdı.
Bir sonraki sette 2-2’lik bir şut için kayarken hamstring’i onu bir an rahatsız etmiş gibi göründü, ancak baskı yaptı ve tekrar 4-3’lük skorla kırdı. Carballes Baena bir forehand ağladı.
Djokovic, Melbourne’de saat gece yarısını geçerken seviye atladı ve üçüncü sette hemen bozuldu, eski dünyanın bir numarası zafere koşarken İspanyol cevapsız kaldı.Tekrar hoş geldin Novak.@DjokerNole, Carballes Baena’yı 6-3 6-4 6-0 yenerek ikinci tura yükseldi. @wwos • @espn •… https://t.co/SvA5H4RYp7
— #AusOpen (@AustralianOpen) 1673963096000
“Üçüncü sette oynadığım oyundan çok ama çok memnunum. Ona sahanın gerisinden nefes alması için çok fazla şans vermedim” dedi.
“Çok iyi servis attım. İkinci set inişli çıkışlıydı ve mücadelesi için ona teşekkür ediyorum.”
Geçen yıl Djokovic’in yokluğunda, eski rakibi Rafael Nadal şampiyonluğu kazandı ve Fransa Açık’ta 22’ye çıkardığı 21. Grand Slam’i kazandı.
Djokovic, açığını 21’e indirmek için Wimbledon’ı kazandı ve daha fazlasını istediğini de gizlemedi.
Ek motivasyon, tarihte tek bir Grand Slam’de en az 10 şampiyonluk kazanan üçüncü oyuncu olma çabasından geliyor.
Sadece Roland Garros’ta 14 ile Nadal ve 11 Avustralya Açık şampiyonluğu kazanan Margaret Court daha fazlasına sahip.