Diğerlerinin sorunu yokken Hindistan neden güvenlik konusunda endişeleniyor: PCB Başkanı Najam Sethi, Asya Kupası | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Pakistan kriket tahtası (PCB) başkanı Najam Sethi bu yılki Asya Kupası’na katılımıyla ilgili olarak topu BCCI’nin sahasında attı ve diğer takımların kıtasal etkinlik için Pakistan’a gitmekte sorun yaşamadığı halde Hindistan’ın güvenlik konusunda neden endişe duyduğunu açıkladı.
Sethi, bu yıl Pakistan’da yapılacak Asya Kupası’na kadar tüm seçenekleri araştırıyor ve ODI Dünya Kupası Hindistan’da, “net bir tavır almanın” zamanının geldiğini ve bu sorunları bir sonraki Asya Kriket Konseyi’nde (ACC) gündeme getireceğini ve ICC toplantılar.
Pazartesi günü Lahor’da düzenlediği basın toplantısında Sethi, “Elimizde karmaşık sorunlar var, ancak ACC ve ICC toplantılarına giderken bizim için tüm seçenekleri açık tuttum ve şimdi net bir pozisyon almamız gerekiyor” dedi.
Hindistan’ın takımını Asya Kupası için Pakistan’a göndermeme pozisyonunda bir değişiklik olmazken, PCB’nin de gelmezlerse Hindistan’da Dünya Kupası oynamamayı düşünmek zorunda kalacağını söyledi. Kıta etkinliği için Pakistan.
“Seçeneklerimi açık tuttum çünkü tüm takımlar Pakistan’a gelirse ve herhangi bir güvenlik sorunu yoksa, o zaman Hindistan neden güvenlik konusunda endişeli? Cup ve ben bunu önümüzdeki toplantılarda gündeme getireceğiz” dedi.
ICC CEO ve İcra Kurulu toplantıları bu ay Sethi ve toplantılarda PCB’yi temsil eden diğer yetkililerle yapılacak.
“Hindistan’ın bu pozisyonunu desteklemiyoruz çünkü Asya Kupası’nı düzenlemek istiyoruz ve bunun sadece Asya Kupası ve Dünya Kupası değil, aynı zamanda 2025’te Pakistan’daki Şampiyonlar Kupası ile ilgili olduğunu da hatırlıyoruz.”

4

Sethi, toplantıya gitmeden önce meseleler hakkında hükümetle istişarelerde bulunmak istediğini söyledi.
“Hükümetten tavsiye aldım ve durum şu ki, patronumuzun bize yapmamızı söylediği şeye bağlı kalmamız gerekiyor. Eğer o gidin Dünya Kupası’nda oynayın derse, Hindistan Asya Kupası için gelmese bile, ne yapabiliriz?” “Gitmeyelim diyorsa bizim için de benzer bir durum.”
Sethi ayrıca medyada, Hindistan’ın Asya Kupası’na katılmaması halinde Pakistan’ın Dünya Kupası’na katılıp katılmayacağına henüz karar vermediği yönündeki bir hükümet tutumunu okuduğunu söyledi.
Önümüzdeki toplantılarda tüm bunları dikkate alacağız” dedi.
(PTI girişi ile)