Destiny’s Child: Siraj’ın Maidan kriketinden Hindistan Takımının bowling öncülüğüne olağanüstü yükselişi | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

HYDERABAD: Lüks Banjara Hills’in kenarında oturan First Lancer’dan bir ‘Maidan’ kriket oyuncusundan, Hint kriket takımının dayanak noktasına, Muhammed Sirajkariyeri olağanüstü bir büyüme yaşadı. İle ilgili Jasprit Bumrah yaralı olarak dışarı ve Muhammed Şami tutarlı olmamak Siraj Hindistan takımının vazgeçilmez adamı olmak için geçen yıl gölgelerden çıktı. Takım için erken atılımları elde etme yeteneği, Hindistan’ın hakimiyetinin önemli bir nedenidir.
Birçok yönden Siraj, Kaderin Çocuğudur, ancak Hindistan için oynama hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olacak birkaç ‘farishtay’ı olmuştur. Kriket konusunda tutkulu olmasına rağmen Siraj, 2015 yılına kadar gerçek bir kriket topuyla bowling oynamadı. O zamana kadar bir tenis topuyla oynamıştı. HCA yarışmasında Charminar Kriket Kulübü’nden Mohd Mahboob Ahmed tarafından ara verilen Siraj, oynayacak uygun kriket botları bile yoktu, kriket yetkililerinin dikkatini çekmek için muazzam bir cüret gösterdi.
Evimizde hizmetçi olarak çalışan annesi gelip Siraj’ın bowlingini izlemem için benimle dalga geçmişti. Ama onu ağlarda ilk gördüğümde çok sıradan görünüyordu. Mola vermek için annesine çok çalışması ve performans göstermesi gerektiğini söyledim.”
Siraj Ranji Kupasını yaptığında koç olan Azeem, “Ama onun böylesine olağanüstü bir atıcı olduğunu görmek şaşırtıcı değil. Bunun sıradan bir açıklaması yok. Kaderinde böyle görünüyor ve şans her zaman yanında oldu,” dedi. Haydarabad için ilk çıkış.
Her zaman alçakgönüllü bir Azeem, Siraj’ın molayı eski Haydarabad kaptanı P Akshath Reddy sayesinde aldığını söyledi. “2015’te Services’e karşı eleme maçı için Siraj’ın Haydarabad kadrosuna dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Akshath’tı. (GH) Ayrıca Vihari destekledi ve ben bu konuyu HCA başkanı Arshad (Ayub) ile konuştum. . Kabul etti ve Siraj o maçta ilk çıkışını yaptı,” diye ekledi Azeem.
Sıradan bir başlangıç olmasına rağmen, Haydarabad gelecek sezon eski Hintli oyuncu Bharat Arun’u teknik direktör olarak getirdiği için şans Siraj’ın yanındaydı. Haydarabad orta hız oyuncuları – Siraj, M Ravi Kiran ve CV Milind – Arun altında gelişti ve Siraj o sezon 9 maçta 41 kaleyi ele geçirerek ona bir IPL sözleşmesi kazandı. “Hızlı bir bowling oyuncusu olarak Arun, Siraj’ı şekillendirmede ve onu bir maç galibi haline getirmede büyük yardımcı oldu. Azeem, Siraj’ın kredisine çabuk öğrendi ve çok çalıştı” dedi.
Haydarabad U-23 takımında oynarken akademideydi. Oldukça hızlıydı ve yeteneklerinden etkilendim. Eski Hindistanlı oyuncu MV, hayattaki büyük şeylerin kaderinde olduğunu biliyordum” dedi. Narasimha RaoHCA akademisinin müdürüydü.
Aylar sonra Siraj, Hindistan T20I tarafına girdi. Yeni Zelanda. ODI’ye ilk çıkışını 15 Ocak 2019’da Adelaide’de Avustralya’ya karşı yaptı ve Aralık 2020’de MCG’de Avustralya’ya karşı ilk testine çıktı. Siraj’ın büyük serveti için akıl hocası Arun, Hint takımının bowling koçu olarak getirildi. Arun’un rehberliği ve eski Hindistan kaptanı Virat Kohli’nin ona olan güveni, Siraj’ın hızlı bir atıcı olarak gelişmesine yardımcı oldu.
Siraj’ın kırmızı top kriketinde iyi olduğu düşünülüyordu ve bunu 15 Testte ortalama 30.39 ile 46 kaleyi alarak kanıtladı. Ancak geçen yıl beyaz top becerileriyle herkesi şaşırttı. İlk ODI maçında daha az wicket alan ve üç yıl takımın dışında kalan Siraj, 6 Şubat 2022’de Ahmedabad’da West Indies ile oynanan maçta geri dönüş yaptı ve geriye bakmak yoktu. Geçen yıl 15 maç oynadı ve 24 kurbanın kafa derisini yüzdü.
Siraj, Sri Lanka’ya karşı üç maçlık ODI serisinde 9 kaleyi alarak 2023’e büyük bir patlama ile başladı ve Yeni Zelanda ve Avustralya serileri hazırda, Destiny’s Child ‘katil’ itibarını pekiştirmeye çalışacak.