Dernek, kulüplerin bütçesini ve desteğini artırdı. Hadamczik doğru yöne gittiğimize inanıyor

QasiM

Global Mod
Global Mod
Masanın bir tarafında sendika başkanı Alois Hadamczik, diğer tarafında ise milli takım antrenörü Radim Rulík ve aralarında moderatör Libor Bouček yer alıyor.

Ancak bu sefer konu neşeli bir TV şovu değildi; Çek hokeyi oldukça alışılmadık bir şekilde organize edilmiş ve gösterişli bir sezon öncesi basın toplantısına ev sahipliği yaptı.

Bir yılı aşkın süredir görevde olan Hadamczik en uzun konuşan isim oldu. İlk etapta neden sendikayı yönetmek istediğini yineledi ve halihazırda ne kadar değişiklik yapmayı başardığını anlattı.

“Gençlerin kötü yetiştirildiğini gördüm, eleştirmendim” diye açıkladı. “Fakat ben kendimi esas olarak sporda güçlü hissediyorum ve kayıtsız kalmak istemiyorum, bu yüzden insanların bana bir şeylerin farklı olması gerektiğini söylemesine ihtiyacım var. Ancak sorumluluğu üstlenmek istiyorum.’

Başkan Alois Hadamczik, Çek hokeyinin yeni sezonun başlangıcına ilişkin basın toplantısında.

Hadamczyk liderliğindeki dernek, erkekler ulusal seçimlerinin uygulama ekiplerinin yapısını oldukça önemli ölçüde değiştirdi; en büyük etki, A Milli Takım’daki değişiklik oldu.

Başkan, “Ne kadar iyi insanları seçtiğimizle gerçekten övünürüm” dedi. “Petr Nedvěd, Radim Rulík, Kalous, Židlický veya Pavelec ile birlikte. Bunlar size bir şeyler anlatan isimler.’

Kendi deyimiyle Baník Ostrava futbol takımında Václav Svěrkoš veya Milan Baroš ile yaptığı gibi, Çek hokeyinde harika kişilikler yetiştirmek istiyor. Hadamczik, “Bunun Pittsburgh’da Jagr ile yapıldığını gördüm” diye açıkladı.

Gençlerle ilgili olarak, Çek gençlerinin seçimlerindeki iddia edilen kötü durumdan üzüntü duyduğunu belirtti. Bu nedenle, takımları testlerde en iyi sonucu veren gençler ekstra ligindeki antrenörler için bir ödül sistemi oluşturuldu. Yüz bin ödül için gelebilirler.

Dernek, neredeyse on beş yıldır milli takımın sosyal medya hesaplarını yöneten ajans BPA ile sözleşmesini yenilemedikten sonra artık kendi pazarlamasını kendisi yapıyor. Genel sekreter Jan Černý, “Hayranlarımıza ve ortaklarımıza daha yakın olmak istiyoruz” dedi.

Çek hokeyi bu kararla yüz binlerce takipçisini kaybetti. “Yeniden sıfırdan başladığımızın farkındayız. Deneyimli liderlerden oluşan, çok genç, yeni bir ekip kurduk. Bu mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyoruz, hokeyimizin markasını geliştirmek istiyoruz” diye ekledi Černý.

Geçtiğimiz aylarda sendika, bağlı ortaklıklarında denetim mekanizmalarını uygulamaya koyarken, aynı zamanda denetim kademelerinde de personel değişiklikleri yapmıştı. Yeni bir denetim firması ve hukuk danışmanlarıyla işbirliği konusunda anlaştı, kendi saflarına uzmanlar atamak istedi.

“Artık geçmişte olduğu gibi kırmızıya düşmek istemiyoruz. Şu anda sıfıra saldırıyoruz ve bunun başarılı olacağını umuyoruz” dedi sendikanın ekonomi direktörü Markéta Kabourková.

Daha sonra sendikanın bireysel takımlara verdiği desteği artırdığını söyledi. Ekstra lig kulüplerinin her biri 2 milyon kron, birinci lig 13 milyon ve ikinci lig 14 milyon kron aldı. Altyapı akademilerine destek yüzde 66 arttı, altyapı antrenörlerine verilen ödül ise 45 binden 60 bine çıktı.

Ekonomi direktörü Markéta Kabourková, Çek hokey takımının yeni sezona başlaması için düzenlediği basın toplantısında.

Bireysel kulüplerin gelirinin bir kısmı aynı zamanda dünya şampiyonasının tanıtımına da kaynak olacak. “Bu bilet parası değil, zaten kulüplerin alacağı fon. Yasal olarak her şey yolunda” dedi Hadamczik.

Aynı zamanda yeni ve mevcut sponsorlara da teşekkür etti. Pazarlama ve satış müdürü Ondřej Šnaidauf şunları ekledi: “Sözleşmeyi imzalamak sona ermez, yalnızca başlar.” Önümüzde hepimizin sabırsızlıkla beklediği olağanüstü bir sezon var.”

Yeni milli takım sezonu Kasım ayındaki Karjala Kupası ile başlayacak ve kendi sahasındaki dünya şampiyonası ile sona erecek. Çek Cumhuriyeti, Prag ve Ostrava’nın benzeri görülmemiş bir seyirci rekoru (741.690) kırdığı 2015 yılından bu yana ilk kez şampiyonaya ev sahipliği yapıyor.

Sendika yakın gelecekte iki basın toplantısı daha planlıyor. 26 Ekim Perşembe günü, Çek Hokey Onur Listesi’nin Harfa alışveriş merkezinden taşındıktan sonra Nekázanka Caddesi’ne taşınması gereken yeni genel merkezinin ne olacağı kesin olarak belli olacak.

Altı gün sonra sezonun ilk turnuvası için adaylığın yanı sıra taraftarlar milli takım formalarının şeklini de öğrenecek, aslan yerine milli amblemin geri döneceği yönünde spekülasyonlar var.