DUBAİ: Daniel Medvedev karşısında 6-2, 6-2 galibiyetle birkaç hafta içinde üçüncü bir şampiyonluk almak için etkileyici bir hat-trick tamamlayarak kalan şüphelerin üstesinden geldi. Andrew Roelev Cumartesi günü Dubai finalinde.
Üçüncü sırada yer alan Medvedev, zaferinin ardından TV kamerasının merceğine “Henüz bitmedi” yazdı ve son 19 günde Rotterdam’daki şampiyonlukla başlayan, ardından Doha ve şimdi Dubai’deki 14 maçlık galibiyet serisine atıfta bulundu. .
“Harika çünkü yılın başlangıcı mükemmel değildi. tenisGeçen ay kısa bir süre ilk 10’un dışında kalan ve büyük bir iyileşme kaydeden Medvedev, “Turnuvaları kazanamazsanız, antrenmanda ne olursa olsun her zaman şüpheleriniz olur” dedi.
“Çok şüphe duydum ve şimdi daha iyi hissediyorum. Bu üç haftadan gerçekten memnunum ve bir sonrakini dört gözle bekliyorum.”
Tüm hafta bedava tenis oynayarak yarı finalde dünyanın bir numarası Novak Djokovic’e karşı gıpta ile bakılan zaferi kazanan Medvedev, finalde Rublev’in şampiyonluk mücadelesini sonlandırdı.
Şu anda zirveye karşı üst üste son dört maçını kazanan Medvedev, “Bu turnuvada çok fazla şut vardı, bu amaç olmayabilir ve sonra bazen güven kaybolur, bu yüzden bu çok yardımcı olur,” dedi. 10. arka arkaya dokuz kez kaybettikten sonra.
Rublev, Medvedev’in gelişiyle önceki iki karşılaşmasında galip gelse de Cumartesi günü hemşehrisine verecek bir yanıtı yoktu. Ağa girmeye çalıştı, 18 kez öne çıktı, bu yaklaşımların yalnızca 12’sinde başarılı oldu ve Medvedev onu sahanın arkasından cezalandırdı.
“Bence çok taktiksel bir maçtı. Andrey’nin turneye çıkan herkesin başına çok fazla bela açabileceğini biliyorum. Bu yüzden ne zaman oynasak o bana acı çektirmeye çalışıyor, ben de ona acı çektirmeye çalışıyorum.”
Tur seviyesindeki karşılaşmalarda çocukluk arkadaşına 5-2 önde giden Medvedev, “Bugün zirvede olmayı başardım, ancak sonraki maçlar farklı bir hikaye olabilir,” dedi.
Eski dünya bir numarası Medvedev, servis atışının başından itibaren Rublev’e baskı yaptı ve 2 numara, açılış maçındaki ilk kırılma noktasını savuşturmak için cesur bir voleybol galibi bulmak zorunda kaldı. Ancak Medvedev 3-1’lik bir açılış yaparak yine de bir yolunu buldu.
Rublev, beşinci oyunda tutmak için iki kırılma noktası kurtardı, ancak Medvedev, iki maç sonra 5-2 öne geçmek için bazı istisnai koşularla aradaki farkı genişletmeye devam etti.
Medvedev kendinden emin bir şekilde açılış setini tamamladı ve 36 dakikada tek setlik bir liderliği ele geçirdi. 2021 ABD Açık şampiyonu, servisini tüm hafta boyunca sadece iki kez düşürdü ve finale giderken bu istatistiği olduğu gibi tuttu.
27 yaşındaki forehand galibini ikinci sette 3-2 yendi ve kısa süre sonra zafere doğru yürürken kolaylıkla konsolide oldu.
Rublev henüz 12 kariyer şampiyonluğunun hiçbirini başarıyla koruyamadı, ancak bu hafta Dubai’de aldığı ikincilikten olumlu sonuçlar alabilir.
Bu hafta başında Alejandro Davidovich Fokina ile yaptığı görüşmede üst üste beş maç puanı kurtaran Rublev, “Harika maçlar çıkardım, harika galibiyetler aldım, ikinci turda kaybetmeliydim” dedi.
“Ama sonunda finale kadar hayatta kalmanın bir yolunu buldum ve sonra Daniil bu gece beni mahvetti.
“Sadece dört maç, nasıl yaptığını bilmiyorum, arka arkaya üç şampiyonluk, bu sezonun ilk finali. Ona tamamen kırıldığımı ve arka arkaya üç şampiyonluk kazandığını söyledim.
“Bunu Daniil’e kişisel olarak söylediğimi hiç sanmıyorum ama ona büyük saygım var.”