ROURKELA: Teknik Direktör Graham Reid ev sahibi takımın erken ayrıldığı FIH Erkekler Dünya Kupası öncesinde Hindistan için bir zihinsel kondisyon koçu için baskı yapmamanın sorumluluğunu üstlendi.
Hindistan, Perşembe günü buradaki küçük bir sıralama maçında Asya Oyunları şampiyonu Japonya’yı 8-0 yendikten sonra, Reid evindeki Dünya Kupası’nın takım üzerinde “bazen başa çıkması zor” ek bir baskı oluşturduğunu söyledi.
2019’da göreve geldiğinde oyuncuların mental yönünü kontrol edebileceğini düşündüğünü söylemişti.
Maç sonrası basın toplantısında Reid, “Bu Dünya Kupası’nı görmüş olmak ve bir Dünya Kupası’na evde katılmak ekstra baskı getiriyor. Bazen bunu işlemek zor. Benim düşünce sürecim buydu,” dedi.
“Bu (zihinsel kondisyon koçunun gerekliliği) daha önce gündeme getirildi (tartışmaya açıldı), ancak o sırada gerçekten gerekli olduğunu düşünmedim. Bu tür şeyleri aktarabilecek kadar deneyimim olduğunu düşündüm. bahsettiğimiz şey.”
Geçen hafta Bhubaneswar’daki geçiş maçında Yeni Zelanda’ya yenilmesinin ardından Reid, takımın baskıyla başa çıkmasına yardımcı olması için bir zihinsel kondisyon koçuna ihtiyaç olduğunu söyledi.
“COVID-19 geçirdik ve tüm bu olayları atlatmak zordu. Sonra Asya Oyunları geldi (2022’de olması gerekiyordu) ve sonra gelmedi (ertelendi), her zaman gibiydi, ne zaman başlayacağız? süreci (zihinsel bir kondisyon koçuna sahip olma) ve sonra olmadı.
“Bunun sorumluluğunu alıyorum (çünkü bir zihinsel kondisyon koçum yok).”
Reid ayrıca Avustralya ve Hollanda gibi takımların “kültür koçu” dedikleri bir zihinsel kondisyon koçuna sahip olduğundan bahsetti. Zihinsel koşullandırma koçunun bir Hintli olması gerektiğini söyledi.
Avustralya takımının 2017’den beri bir kültür koçu var.
“SAI içinde spor psikologlarına erişimimiz var. Ancak takım ortamınızda faaliyet gösteriyorsanız bu biraz farklıdır. Onlar (kültür koçları) takımınız içinde çalışırlar.
“Koçluk grubu içinde takımınıza güvenmek çok önemli. Ayrıca o kişiye güvenebileceğimizi hissetmem gerekiyordu ve doğru kişi olmamız gerekiyordu. Bence bu kişi bir Kızılderili olmalı.”
Reid, takımın son dakika golleri atmak gibi zihinsel dayanıklılık açısından ilerleme kaydettiğini hissettiğini söyledi.
58 yaşındaki Avustralya milli takımının eski oyuncusu ve teknik direktörü de ulusal federasyonun yeniden canlanma çabalarına destek verdi. Buz Hokeyi Hindistan 2017’den beri feshedilmiş olan Lig (HIL).
“Hindistan’da kulüp kültürü var mı? Emin değilim. Kulüp kültürünü sıfırdan anlatmak çok zor, sorun bu.”
“Bir şeye ihtiyacımız var, uluslararası müsabakalara yakın bir lige ihtiyacımız var.” tutarlı temel
“Daha önce HIL’imiz vardı, bu gerçekten iyiydi. HIL’e sahip olmak, bunu biraz daha kolaylaştırıyor, ancak bunun arkasında finansal faktör var. dünyada kimse yok” hokey kim bunun (HIL) olduğunu görmek istemez ki.”
Hokey Hindistan Başkanı Dilip Tirkey geçtiğimiz günlerde PTI’ye bu yıl sonuna kadar HIL’i yeniden başlatmayı umduğunu söylemişti.
Reid, Hindistan’ın bu yıl yapılması planlanan Asya Oyunlarında onlarla karşılaşabileceği için Japonya ile maçın önemli olduğunu söyledi.
“Asya Oyunları yılın ilerleyen zamanlarında geliyor ve o zamana kadar tekrar Japonya ile oynuyor olacağız, bu yüzden iyi performans göstermek önemliydi, ama aynı zamanda sadece gururumuz için.”
“Turnuva ne kadar zor olursa olsun, Asya Oyunlarına büyük saygı duyuyorum. Bunun Japonya’ya karşı çok önemli bir maç olduğunu düşündüm.”
Kaptan Harmanpreet SinghGösteride penaltı kornerlerinden gol bulmakta zorlanan oyuncu, aynı zamanda büyük bir ev sahibi seyirci önünde baskıyla baş etmenin bazen zor olduğunu söyledi.
“Daha az deneyimli oyuncuların büyük bir seyirci önünde oynaması biraz zor. Bazen deneyimli oyuncular için bile olabilir. Bu yüzden farklı (geniş bir seyirci önünde ve seyircisiz veya az seyirciyle oynamak)” dedi. COVID-19 salgını nedeniyle seyircisiz oynanan Tokyo Olimpiyatları sırasında baskının daha az olup olmadığı soruldu.
“Ama oyununuza odaklanırsanız, bunu (seyirci varlığını) olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu bizim için iyi bir ders. Gelecekte bu tür bir atmosferde, ülke dışında veya büyük turnuvalarda oynarsak , zihinsel olarak nasıl hazırlanacağımızı ve odaklanmayı bileceğiz.”
Takımın Dünya Kupası’ndan erken ayrılmasından kaynaklanan durumu nasıl ele aldığı sorulduğunda Reid, “Çocuklara, Japonya maçına odaklanmaya başlamadan önce (Yeni Zelanda maçından sonra) bunu aşmak için 24 saatimiz olduğunu söyledim. dürüst olmak gerekirse zor üç gün.
“Herkesin birçok duygu karışımı vardı – hayal kırıklığı, hayal kırıklığı ve duygular – insanları hayal kırıklığına uğrattık. Gurur duyduğum şey, iki (sınıflandırma) yarışa odaklanmaya çalışmamızdı.”
Hindistan, sıralamada 9. ila 12. sıralar arasında Cumartesi günü burada Güney Afrika ile karşılaşacak.