CTET 2022 Sınav Günü Yönergeleri ve Önemli İpuçları

ManK

New member
BÖTE 2022 Sınav 28 ve 29 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Kursa başvuran adaylar, Öğretmenler için merkezi yetenek testi (CTET) 2022, sınav günü kurallarına ve önemli ipuçlarına aşina olmak için aşağıdan okunabilir. CTET 2022 sınavına hazırlanırken akılda tutulması gereken bazı noktalar şunlardır:
Varış zamanı: CTET 2022 sınavının yapılacağı gün sınav merkezine zamanında gelinmesi önemlidir. Sınav merkezinin kapıları genellikle sınavın başlamasından iki saat önce açılır. Yeterli seyahat süresi ve olası gecikmeler sağlayın. CTET 2022 Kağıt 1 sabah 09:30’da başlar ve 12:00’de biter ve Kağıt 2 14:30’da başlar ve 17:00’de biter.
Giriş kartı: CTET giriş kartınızın basılı bir kopyasını sınav merkezine getirmelisiniz. Kabul kartı, sınavdan birkaç hafta önce CTET web sitesinden indirilebilir. Erişim kartınızla birlikte kimliğinizin bir kopyasını getirdiğinizden emin olun.
Yasaklanmış Öğeler: Sınav merkezinde alınmasına izin verilmeyen bazı maddeler vardır. Bunlara cep telefonları, hesap makineleri, kol saatleri, çantalar ve diğer elektronik veya iletişim ekipmanları dahildir.
sınav süresi: CTET 2022 sınavı sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacaktır. Sabah oturumu ilköğretim (1-5. sınıflar) sınavına giren adaylar için, öğleden sonra oturumu ise yükseköğretim düzeyi (6-8. sınıflar) sınavına giren adaylar içindir. Her iki oturum için de sınav süresi 150 dakikadır.
Sınav formatı: CTET 2022 sınavı çevrimdışı modda (kalem ve kağıt) yapılır. Sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşur ve iki kağıttan oluşur: Kağıt 1 ve Kağıt 2. Kağıt 1, ilköğretimdeki pozisyonlara başvuran adaylar içindir ve Kağıt 2, yüksek öğretimdeki pozisyonlara başvuran adaylar içindir.
Sınav talimatları: CTET 2022 sınavındaki tüm talimatları dikkatlice okuduğunuzdan ve uyguladığınızdan emin olun. Sınav kurallarına ve yönergelerine çok dikkat edin ve bunlara harfiyen uyun.
Zaman yönetimi: CTET 2022 sınavında zaman yönetimi çok önemlidir. Zamanınızı akıllıca ayırdığınızdan emin olun ve ayrılan süre içinde tüm soruları deneyin.
Sınav stratejisi: CTET 2022 sınavından önce net bir sınav stratejisine sahip olmak önemlidir. Odaklanmak için önemli konuların bir listesini yapın ve önce bunları bitirmeye çalışın. Bu, sınavda daha fazla puan almanıza yardımcı olacaktır.
Rahatlayın ve sakin olun: CTET 2022 sınavından önce endişeli veya gergin hissetmeniz normaldir. Ancak sınav sırasında sakin ve rahat olmanız önemlidir. Derin bir nefes alın ve sınava konsantre olmaya çalışın.
Su ve atıştırmalıklar getirin: CTET 2022 sınavına bir şişe su ve biraz atıştırmalık getirmeniz iyi bir fikirdir. Bu, sınav sırasında su içmenize ve enerji vermenize yardımcı olacaktır.
Merkezi Öğretmen Uygunluk Testi (CTET), Hindistan’daki Orta Öğretim Merkez Kurulu (CBSE) tarafından ilköğretim (1-5. sınıflar) ve lise (6-8. sınıflar) okullarında öğretmen olmak isteyen kişiler için uygulanan ülke çapında bir sınavdır . Yukarıdaki yönergeleri ve ipuçlarını izleyerek sınavı geçme şansınızı artırabilirsiniz. İyi şanlar!