Covid hayatını almadan önce, 20 yaşındaki anneyi kırmızı ışık bölgesinden sonsuza dek terk ettirdi | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Nagpur: 20 yaşında bir kız, geçen yıl Covid’e yenik düşmeden önce, yirmi yılı aşkın bir süredir ticari seks işçiliği yapan annesini, kırmızı ışıklı bölge Ganga Jamuna’dan ayrılmaya motive etti.
Anita (adı değişmiştir) kızına verdiği sözü tutar ve artık eski hayatına geri dönmeyi asla düşünmez.
Odisha’lı bir kız, çocuklarına bakmak için kırmızı ışıkta çalışan ablalar tarafından şehre getirildi ve evlenmek istediği bir adama aşık oldu. Üç çocuk doğurduktan sonra “aşkı” tarafından aldatılan Anita, hayatta kalabilmek için ticari seks işçiliği yapmak zorunda kaldı.
Anita, “Kız kardeşlerimin seks işçisi olarak çalıştığı komşu Ganga Jamuna’dan bir adama aşık olmuştum” diyor. “Üçüncü çocuğumuz doğduktan sonra yoluna devam etti. Fakirdim, çaresizdim… hiçbir fikrim yoktu ve bu nedenle aile muhalefeti nedeniyle evlendiğinde haklarımı savunamadım” dedi.
Daha da kötüsü, Anita içkiyle kız kardeşleri tarafından tanışmıştı ve kısa sürede bağımlısı olmuştu. Anita, “Birayla başladım ama hızla alkollü içkilere ve tütüne geçtim” diyor.
Çocuklar, özellikle Anita’nın kızı, Sharanasthan adlı STK’dan Leela Easo tarafından mekana kapı kapı dolaşarak yapılan bir ziyaret sırasında görüldü. “2004 yılında Gündüz Bakımevini açtığımızda kurumumuza önce kızı, ikinci oğlu geldi. Kocası Daniel ile birlikte 25 yılı aşkın bir süredir Ganga Jamuna’da çalışan ve seks işçilerinin birkaç çocuğunu rehabilite eden Leela, “En büyük oğul, seks işçilerinin çocukları için bir yuva kurduğumuzda bizimle kalmaya geldi” diyor.
“Önce en büyük oğlunu iyi bir okula kabul ettirdik. Daha sonra, Anita’nın üç çocuğun yaşamla yüzleşmek için gerekli tüm belgelerini hazırlamasına yardım ettik,” dedi Leela.
Sharanasthan’ın yardımıyla en büyük oğul, eğitimini tamamladıktan sonra imalat işinde eğitildi. Pune’da bir iş için seçildi ve 2014-2015’te annesinin onunla taşınmasını istedi, ancak annesi reddetti.
İkinci oğlu da mesleki eğitimini tamamladıktan sonra inşaat mühendisi olarak para kazanmaya başladı.
Anita’nın kızı okula gitti ve liseye gitti. Sharanasthan, lisesini bitirdikten sonra önce bir bankada, sonra da bir alışveriş merkezinde iş bulmasına yardım etti.
Bu sırada Anita’nın en büyük oğlu Pune’dan dönmüştür. Daniel, “Üçlü, Anita’yı Ganga Jamuna’dan ayrılmaya ikna etmeye çalıştı ama o arayamadı,” dedi.
Leela, gerçek dramın bir gün birinin onlara Anita’nın çok içtiğini ve yemek yemediğini söylediğinde olduğunu söyledi. “Ganga Jamuna’daki odasına koştuk ve onun açlıktan ölmek üzere olduğunu ve gözleri kamaştığını görünce afalladık. Onu hemen güvenli bir yere götürdük ve çocukları sonunda onu korkunç kırmızı ışıkta geçmeye ikna etti,” diyen Leela, Sharanasthan’ın daha sonra Anita’nın en büyük oğlunu da bakım müdürü olarak aldığını ekledi.
Anita’nın kızına yakın olan Sharanasthan üyelerinden biri, onun her yönden bir anne kızı olduğunu söyledi. “Anita’nın kızı sadece annesinin hazırladığı şeyleri yerdi. Annem onun için en iyi aşçıydı. Onsuz kalmazdı,” dedi sosyal hizmet görevlisi. Kızını eklemek, Anita’nın fikrini değiştirmesinin ana motivasyonuydu.
Ancak Covid pandemisi güzel kızı annesinden kaptırdı.
Sosyal hizmet görevlisi, “Kızını mutlu gören Anita, Ganga Jamuna’ya tekrar dönmeyi düşünemezdi,” dedi ve ekledi, “Anita sözünü tutuyor ve şu anda ne içki ne de tütün tüketiyor.”