CMAT 2023 başvuru tarihi 13 Mart’a uzatıldı, başvuru için cmat.nta.nic.in

ManK

New member

CMAT Kayıt 2023: bu Ulusal Test Ofisi (NTA), 2023 Ortak Yönetim Kabul Testi (CMAT) başvurusu için son başvuru tarihini 13 Mart 2023’e kadar uzattı.
As Yönetim Testi için son başvuru tarihi 6 Mart 2023 idi, ancak şimdi bir hafta uzatılarak 13 Mart 2023’e getirildi.
Henüz başvurmamış olan ilgili ve uygun adaylar, CMAT başvuru formlarını resmi web sitesi cmat.nta.nic.in adresinde çevrimiçi olarak doldurabilirler.
not edilebilir ki, CMAT 2023 kayıtlar 13 Şubat 2023 tarihinde başlamıştır. CMAT başvurusu için düzeltme penceresi artık 14 Mart ve 16 Mart 2023 tarihlerinden itibaren açılacaktır. Ancak sınav tarihi Ajans tarafından daha sonra duyurulacaktır.
Adaylar, başvuru formlarında sundukları verilerde düzeltme/düzeltme penceresinin açık olduğu süre boyunca https://cmat.nta.nic.in/ adresindeki düzeltme penceresinden çevrimiçi olarak düzeltme yapabilirler.
CMAT 2023: Sınav Modeli
CMAT 2023 sınavı, adayların Sayısal Teknikler, Mantıksal Akıl Yürütme, Dil Anlama, Genel Farkındalık ve Yenilikçilik ve Girişimcilik gibi çeşitli alanlardaki becerilerini değerlendirmek için yapılan 3 saatlik bilgisayar tabanlı bir çevrimiçi testtir (CBT).
CMAT 2023’e çevrimiçi başvurmak için doğrudan bağlantı
CMAT 2023’e Nasıl Başvurulur?
İlgilenen adaylar, aşağıdaki adımları izleyerek Ortak Yönetim Kabul Testi (CMAT) 2023’e başvurabilirler.
1. Adım. cmat.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
2. Adım. Ana sayfada ‘Aday etkinliği’ne gidin
Adım 3. Şimdi “Ortak Yönetim Kabul Testi (CMAT)-2023 için Çevrimiçi Başvuru” yazan bağlantıya tıklayın.
Adım 4. Yeni bir sayfa açılacak, kendinizi kaydettirin ve kimlik bilgilerini oluşturun
Adım 5. Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin
Adım 6. Başvuru ücretini ödeyin ve gönder’e tıklayın
7. Adım. İleride başvurmak üzere indirin ve yazdırın
CMAT 2023 Hakkında
Ortak Yönetim Kabul Testi (CMAT), ülkedeki yönetim programlarına kabul için ulusal düzeyde bir giriş sınavıdır. CMAT-2023, Ulusal Test Kurumu (NTA) tarafından yürütülür.