CM Gehlot, Rajasthan hükümetinin kaliteli eğitim sağlamak için özveriyle çalıştığını söylüyor

ManK

New member
JAIPUR: Başbakan Ashok Gehlot Salı günü Rajasthan hükümetinin sağlamak için çeşitli yenilikler getirdiğini söyledi. kaliteli eğitim. Gehlot, Başbakanın açılışını yaptı Bal Gopal Yojana ve ayrıca Başbakan’ınkiler arasında okul forması dağıttı Ücretsiz Tek Tip Dağıtım Şeması Milli Eğitim Bakanı BD Kalla’nın huzurunda memleketinden.
Resmi bir açıklamaya göre, eyalet hükümetinin öğrencilere kaliteli eğitim ve daha iyi sağlık sağlamaya kararlı olduğunu ve her iki planın da bu yönde önemli adımlar olduğunu sözlerine ekledi.
Üniformaların hızlı bir şekilde dikilmesi ve öğrencilerin okula üniformalarıyla gelmelerinin artık öğretmenlere ve velilere düştüğünü söyledi.
Gehlot, programların işletilmesinde ve uygulanmasında eğitim departmanının önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi ve öğretmenlerden hiçbir öğrencinin bu haklardan mahrum kalmamasını sağlamalarını istedi.
Başbakan Bal Gopal Yojana başkanlığında, her salı ve cuma günü ilköğretim, yüksek ilköğretim okulları, medreseler ve özel eğitim merkezlerinde öğle yemeği programından yararlanan 1-8. sınıf öğrencilerine süt tozundan hazırlanan süt sunulacak.
Kaliteyi garanti etmek için öğretmenler, veliler veya okul yönetim kurulu üyeleri sütün tadına bakar. Hükümet programa 476.44 Rs harcayacak.
Başbakan’ın Ücretsiz Üniforma Dağıtım Programı kapsamında, devlet okullarında 1’den 8’e kadar olan sınıflardaki öğrencilere iki takım elbise için kumaş veriliyor. Devlet ayrıca özelleştirme ücreti olarak öğrenci başına 200 Rs’yi doğrudan banka hesaplarına aktaracak.
Devlet kolejinin yaklaşık 67.58 lakh öğrencisi, 500.10 Rs’ye mal olacak programdan yararlanacak.
Gehlot ayrıca, diğerlerinin yanı sıra, Başbakan Chiranjeevi Sağlık Sigortası Programı, Indira Gandhi Kentsel İstihdam Garantisi Programı ve Udaan Yojana’nın faydalarının duyurulmasında öğretmenlerin önemli rolünü anlattı.
Başbakan, hükümetin öğrenciler ve gençler için tüm imkanları sağladığını söyledi.
Eğitimin yanı sıra devlet, yaptırım uygulanan 1,35 lakh iş ile önde gelen bir işveren olmuştur. 1.25 lakh iş başvurusu beklemede ve bütçede bir lakh daha ilan edildiğini söyledi.