CLAT Tahsisi 2023: Ulusal Hukuk Üniversiteleri Konsorsiyumu, Common Law Kabul Testi (CLAT) 2023 danışmanlığı için ilk ön tahsis listesini yayınladı. Adaylar ön kontenjan listesini resmi internet sitesinden kontrol edebilirler. consortiumofnlus.ac.in.
Genel Hukuk Kabul Testi, KLAT 2023 18 Aralık 2022’de Hindistan genelinde 23 eyaletteki 127 merkezde ve 2 Birlik bölgesinde gerçekleştirildi. Sınav, 14:00-16:00 saatleri arasında tek vardiya şeklinde uygulandı. CLAT 2023 için genel katılım oranı yaklaşık %94,87 idi. Toplam aday sayısının %56’sı kadın, %44’ü erkek ve 2 aday transseksüeldi.
Doğrudan bağlantı: CLAT 2023 Ön Tahsis Listesi
Nasıl kontrol edilir CLAT 2023 ilk ön liste
1. Adım. 2023’te consortiumofnlus.ac.adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada ‘1. Geçici Tahsis Listesi’ bağlantısını tıklayın
Adım 3. CLAT 2023’ün ilk atama listesi ekranda açılacaktır.
Adım 4. Şimdi katılımcı enstitülerin tahsis listesini görüntüleyin
Adım 5. Tahsis edilen bahçe listesini indirin ve ileride başvurmak üzere yazdırın
Tahsis, adayların rehberlik formunda ifade ettikleri liyakat ve tercihler temelinde yapılır. Geçici olarak tahsis edilen kontenjanlara başvuran adaylar, tahsislerini onaylamalı ve 18 Ocak ile 22 Ocak 2023 tarihleri arasında kabul sürecini tamamlamalıdır.
KLAT Hakkında
Ulusal Hukuk Üniversiteleri Konsorsiyumu (CLAT), 22 ulusal hukuk üniversitesine ve 70’ten fazla bağlı koleje kabul için ulusal düzeyde bir giriş sınavıdır. Sınavı geçen adaylar, NLSIU Bengaluru, NLU Yeni Delhi, NUL Haydarabad ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli NLU’ların lisans ve lisansüstü derece programlarına kabul edilmeye hak kazanırlar.