Hindistan Hükümetini JEE 2023, MP için uygunluk kriterlerini gevşetmeye çağırıyor Karti P. Chidambaram Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan’a, geçen yıl JEE Ana ve İleri sınavlarındaki teknik aksaklıklar ve diğer hatalar nedeniyle birçok adayın cevap kağıtlarında tutarsızlıklar ve sonuçta hatalarla karşılaştığını belirten bir mektup yazdı. Merkezin, 2023 JEE Ana ve İleri sınavlarına giren adaylar için uygunluk kriterlerini gevşetmesi gerektiğini söyledi.
“2022’de Ortak Giriş Sınavı (JEE) – Mains and Advanced’e giren öğrencilerin endişelerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu adaylar Hindistan’ın önde gelen mühendislik enstitülerine kabul edilmek için çok çalıştılar, ancak önlerinde birkaç engel vardı. Tamamen kontrollerinin dışında, onlara sınavda adil bir şans vermedi” dedi mektupta.
Diğer taraftan, JEE Ana Bildirimi 2023 yakında çıkması muhtemeldir. 1. ve 2. oturum için sınav tarihleri ve diğer ayrıntılar JEE Ana bildiriminde belirtilmiştir.
“2022’de Ortak Giriş Sınavı (JEE) – Mains and Advanced’e giren öğrencilerin endişelerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu adaylar Hindistan’ın önde gelen mühendislik enstitülerine kabul edilmek için çok çalıştılar, ancak önlerinde birkaç engel vardı. Tamamen kontrollerinin dışında, onlara sınavda adil bir şans vermedi” dedi mektupta.
“JEE Main veya JEE Advanced’de bu zorluklara kapılan önemli sayıda öğrenci, bu yıl bu sınavlardaki son denemelerinden yararlandı. 2020’de Class 12’den mezun olan öğrenciler için, hem JEE Main, Advanced’deki son denemeleriydi. bu yıl ve 2021’de mezun olanlar için bu yıl JEE Advanced’deki son girişimleriydi.”Teknik aksaklıklar/diğer sorunlar nedeniyle çok sayıda JEE2022 adayının adil bir sınav şansı reddedildi… https://t.co/BKm7WLmJrt
— Karti P. Chidambaram (@KartiPC) 1669972992000
Diğer taraftan, JEE Ana Bildirimi 2023 yakında çıkması muhtemeldir. 1. ve 2. oturum için sınav tarihleri ve diğer ayrıntılar JEE Ana bildiriminde belirtilmiştir.