Cheteshwar Pujara 100. testine giderken: ‘Hayalim Hindistan için bir WTC finali kazanmak’ | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Hindistan’ın yiğit Cheteshwar Pujara’sı Cheteshwar Pujara, 17 Şubat’ta Delhi’de Avustralya’ya karşı ikinci Testi için sahaya çıktığında Hintli kriket oyuncularından oluşan seçkin bir kadroya katılacak. Şimdiye kadar Hindistan için 99 Testte oynayan Pujara, 100. Test maçına çıkacak. 99 Testte Pujara, 19 asır ve 34 yarım asır dahil olmak üzere ortalama 44,15 ile 7021 koşu topladı.
35 yaşındaki yüz Test maçından oluşan ünlü kulübe katılan 13. Hintli kriket oyuncusu oldu.
Sachin Tendulkar (200), Rahul Dravid (163), VVS Laxman (134), Anil Kumble (132), Kapil Dev (131), Sunil Gavaskar (125), Dilip Vengsarkar (116), Sourav Ganguly (113), Virat Kohli (105), Ishant Sharma (105), Harbhajan Singh (103) ve Virender Sehwag (103), kariyerlerinde 100 veya daha fazla Test oynayan 12 Hintli kriket oyuncusu.
“Başarılacak daha çok şey var. Bu yüzüncü Test maçını oynayacağım için kesinlikle tatmin oldum ve çok heyecanlıyım. Ama aynı zamanda önemli bir seri oynuyoruz. Bu yüzden umarım bu Test maçını kazanır ve kazanmaya devam ederiz.” WTC finaline hak kazanmamızı sağlayacak başka bir test maçı. Hayalim, son finalde olmayan bir WTC finalini Hindistan takımı için kazanmak. Ama umarım kalifiye olduğumuzda oraya gideriz,” dedi kararlı bir Pujara Perşembe günü maç öncesi basın toplantısında.
Ekim 2010’da, Bengaluru’daki M. Chinnaswamy Stadyumu’nda Avustralya’ya karşı yapılan ikinci Border-Gavaskar Kupa Testinde ironik bir şekilde gerçekleşen ilk Testinden bu yana Pujara, oyunun en uzun koşusunda Hindistan’ın vuruş düzeninde bir dayanak noktası haline geldi.
“Kriket oynamaya başladığımda ve ardından (Test) ilk çıkışımı yaptığımda, yüz Test maçı oynamayı hiç düşünmedim. Benim için önemli olan her zaman şimdiki zamanda olmak ve çok ileriyi düşünmemek. Bu yüzden benim için bu diziye başlamadan önce düşündüm. ve sonra 100. test maçımı oynayacağımı fark ettim.Bir kariyerde her zaman inişler ve çıkışlar yaşarsınız ve bu dönemlerde mücadele etmek zorundasınız.”
“Benim için yüz test maçı oynayacağımı hiç düşünmemiştim çünkü hedefim bu değildi. Her test maçında ve seride her zaman başarılı olmak isteyen bir oyuncu oldum. Yüzüncü test maçı, oyunun içinden geçen bir şeydir. yolculuk ve bu hedefleyemeyeceğiniz bir şey. Ancak iyi kriket oynamaya devam ederseniz, bu gerçekleşecek” dedi.
Pujara ayrıca, çocukluğundan beri koçluğunu yapan ve cuma günü sahaya çıktığında yanında olacak olan babası Arvind başta olmak üzere, hayatının farklı evrelerindeki ailesine, arkadaşlarına ve koçlarına şükranlarını dile getirdi.
“Bu benim ve ailem için çok şey ifade ediyor. Babam kriket kariyerimde çok önemli bir rol oynadı. Bana çocukluğumdan beri koçluk yapan biri bu yüzden çok heyecanlı ve yarın çok mutlu olan eşimle birlikte burada olacak.” destekleyici.”
“Bir kriket oyuncusunun hayatında aile desteği çok önemlidir ve bir süredir birlikte çalıştığım ve kriket kariyerimde çok önemli rol oynayan aileme, arkadaşlarıma ve koçlarıma çok minnettarım.”