YENİ DELHİ: Delhi’de Avustralya’ya karşı 100 Testini oynayacak olan Hintli vurucu Cheteshwar Pujara Salı günü, ne kadar süre oynayabileceğini düşünmediğini ve bunu her seferinde bir Test yapmak istediğini söyledi.
Pujara, 100 veya daha fazla Test oynayan 13. Hintli oldu ve Sachin Tendulkar (200 Test) liderliğini sürdürüyor. Arun Jaitley Stadyumu Cuma günü dörtlü Test serisinin ikinci maçında zemin.
Teste ilk çıkışını 2010’da Avustralya’ya karşı yaptı ve o zamandan beri profesyonel kariyerinin zorluklarını sıkı çalışma ve kararlılıkla aşarak şimdiye kadarki en uzun formatta kendi testini yaptı.
35 yaşındaki Pujara, “Kendime bir hedef belirlemek istemiyorum. Şu anda olmak istiyorum. Ne kadar süre oynayabileceğimi düşünmek yerine maç test test etmek istiyorum” dedi. ESPNCricinfo’ya söyledi.
“Oyundan zevk almak önemlidir, oyununuzun zirvesinde olmak önemlidir ve katkıda bulunamadığınızda veya en iyi yeteneğinizi gösteremediğinizde, bir sonraki adıma geçebilirsiniz, yeni 35 oldum. daha süre var” diye ekledi.
Ailesinin onu stadyumda neşelendirmek için orada olacağı yaklaşan dönüm noktasında Pujara, “Evet, bu benim 100. Test maçım olacak ama hala takım için yapacak işlerin var ve bir nevi odaklanıyorsun” dedi. devamı Avustralya’ya karşı önemli bir seri oynuyoruz.
Pujara, “Evet, ikinci Test benim 100. Testim olacak, ancak bundan sonra WTC finaline kalifiye olmak için kazanmamız için çok önemli olacak iki Test daha olacak.” kariyerinde. uzun profesyonel kariyer.
Beş günlük oyun kişinin karakterini, sabrını ve mizacını sınırlarına kadar test ettiğinden, disiplini Test kriketinde mükemmel olmanın en büyük ayrıcalıklarından biri olarak görüyor.
“Karakteriniz, mizacınız, sabrınız, bir insan olarak sınanıyorsunuz. Bu aynı zamanda saha dışında nasıl davrandığınızla da ilgili ve bu aynı zamanda sahada yaptıklarınızı da etkiliyor çünkü yeterince disiplinli değilseniz ne zaman Test Cricket’dasınız, sonunda sahada sonuçları görüyorsunuz, bu yüzden Test Cricket çok özel,” dedi Pujara.
T20 kriket döneminde Pujara, Test kriketinin oyunun nihai biçimi olduğunu hâlâ hissediyor ve başarısının “çok basit bir hayat” yaşamaktan kaynaklandığını ekliyor.
“Evet, T20 kriket artık daha popüler ama bir Test kriket oyuncusuyla konuşursanız, kaç maç oynamış olurlarsa olsunlar, size başarılı bir Test oyuncusu olmanın çok şey gerektirdiğini söyleyeceklerdir. Ben çok basit bir hayat yaşıyorum. ve bu yüzden çok fazla şey dikkatimi dağıtmıyor” dedi Pujara.
Pujara, ülke için sadece beyaz top kriket oynayan gençlerin de birinci sınıf maçlar kazanmasını istiyor.
“Sadece beyaz top kriket oynuyorsanız ve Test kriket oynamak istiyorsanız kesinlikle oynamalısınız. Ranji Ödülü, şüphesiz. Aksi takdirde, sonunda kırmızı top kriketinde uluslararası düzeyde açığa çıkacaksınız.
“Test kriketinde kimin başarılı olduğuna dair örneklere bakarsanız, biraz kırmızı top kriket oynarlardı – Ranji Trophy, Duleep Trophy veya Hindistan A, Hindistan’ın Geri Kalanı. Vurucu kırmızı top kriket oynamak önemlidir” dedi.
(PTI girişi ile)