LONDRA: Chelsea Teknik Direktörü Graham Potter ve ailesi, olayın ardından isimsiz ölüm tehditleri aldı. Premier Lig Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, kulübün kötü sonuçları olduğunu söyledi.
Chelsea, son 14 maçında iki galibiyetle sıralamada 10. sırada ve bu yıl evinde sadece bir gol atabildi.
47 yaşındaki eski, “Destek aldığım kadarıyla, ölmemi ve çocuklarımın ölmesini isteyen pek hoş olmayan e-postalar aldım, bu yüzden açıkçası bu hoş bir şey değil” dedi. Brighton & Hove Albion’dan patron.
“Benim için meydan okuma, ‘Tamam, nasıl davranacağım?’ Her zaman buna geri dönüyorum. Ne kadar yükseğe çıkarsan, bir kişi olarak kim olduğun üzerinde o kadar çok baskı kurarsın.”
Potter, Thomas Tuchel’in istifasının ardından Eylül ayında göreve başladığından beri, chelsea 25 maçın 9’unu kazandı.
Pazar günkü Tottenham Hotspur gezisi öncesinde “Burada başarılı olmak istiyorum. Saçma sapan şeyler umurumda değil. Bu nereden geldi? Bunun için kanıtınız nerede?” diye ekledi.
“İşe gidersen ve biri sana bağırırsa, bu hiç hoş olmaz.
“Buna iki şekilde cevap verebilirsiniz. Umursamadığımı söyleyebilirim ama yalan söylediğimi biliyorsunuz. Herkes insanların ne düşündüğünü umursuyor çünkü biz sosyal olarak bağlantılı olmaya programlıyız.”
Potter, elinde bir maç olmasına rağmen dördüncü sıradaki Spurs’ün 11 puan gerisinde Chelsea ile kazanan bir takımı bir araya getirmeye çalışırken son aylarda hayatın zor olduğunu söyledi.
“Aileme hayatın benim ve onlar için nasıl geçtiğini sorun. Hiç hoş olmadı” diye ekledi.
“Taraftarların eve gitmesini ve takımın kazanamamasına kızmalarını anlıyorum, ancak sizi temin ederim ki bu deneyim için çok minnettar olmam dışında hayatım son üç veya dört aydır oldukça ortalamaydı. “
Potter, ailesine yönelik ölüm tehditlerine gelince, sınırın aşıldığını söyledi.
Sky Sports’a konuşan Potter, “Bunu bir kenara koymalısınız ve neyse ki bu münferit bir olay ve herhangi bir yerden gelebilir. Bu, o şeylerden sadece biri.”
Onu sarsıp sarsmadığı sorulduğunda, “Pek değil. Bu sadece atılan bir kural sanırım. Artık ona değer vermiyorum.
“Bu hoş değil ve aile için hoş değil. Eleştiriyi kabul ediyorsun, bir maç kaybettiğinde yuhalanmayı kabul ediyorsun, önüne ne gelirse kesinlikle kabul ediyorsun.
“Elbette bir çizgi var, ama hayatta çizginin aşıldığı ilk kişi ben olmazdım ve belki de bu durumda aşılmıştır.”