CBSE Kurul Sınavları 2023: Orta Öğretim Merkez Şurası karar verecek CBSE 12. Sınıf Matematik Sınavı 2023 11 Mart 2023 Cumartesi. Matematik ödevine hazırlanan öğrenciler, 10. sınıf matematik sınavında tam not almalarına yardımcı olabilecek önemli sınav stratejilerini gözden geçirebilirler.
Programa göre, CBSE 12. matematik sınavını 11 Mart 2023 tarihinde 10:30 – 13:30 saatleri arasında yapacaktır. Sınav başlamadan önce anketi doldurmaları için öğrencilere 15 dakikalık ek bir okuma süresi verilecektir.
Her yıl binlerce öğrenci matematikte mükemmel puanı alıyor. Ama onları diğerlerinden ayıran şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? 12. sınıf matematik sınavında tam not almanıza yardımcı olabilecek bazı hazırlık stratejilerine bakalım.
NCERT kitapları
CBSE Yönetim Kurulu Sınavları temel olarak NCERT müfredatına ve kitaplarına dayanmaktadır. Öğrenciler, çeşitli kavram ve formüller hakkında net bir anlayışa sahip olmalıdır.
Referans kitaplarından alıştırma soruları
NCERT, temel kavramlarınızı oluşturmanıza yardımcı olur, ancak sizi diğerlerinden ayıran şey, uygulamanızdır. Referans çalışmaları çok sayıda soruyu gündeme getiriyor. Daha fazla soru çalışmak, sınava başlamadan önce kendinize olan güveninizi kazanmanıza yardımcı olacaktır.
formülleri hatırla
Matematikte, öğrenciler formülleri hatırlamakta zorlanırlar. Bu formülleri ezberlemek için farklı teknikler deneyin ve farklı formüllere dayalı olarak yapabildiğiniz kadar çok soru çalışın.
İnternet Hikayesi: Matematik formülleri nasıl hatırlanır
adımlarla cevaplayın
Cevaplarınızı adım adım çerçevelemeye çalışın. Adım adım teknik, bir formül türetme sürecini hatırlamanıza yardımcı olur ve ayrıca sınav görevlisinin sınav kopyanızı kontrol etmesini kolaylaştırır.
Önemli bölümler (not dağılımına göre)
1. Matematik – 35 Mark
2. Vektör & 3D – 14 Puan
3. Matrisler ve Determinantlar – 10 puan
4. Olasılık – 8 puan
5. İlişki ve İşlevler – 8 puan
sınav modeli
CBSE 12. Matematik ödevi 80 puan alacaktır. Öğrencilere kağıdı denemeleri için toplam 3 saat süre verilir. Matematik anketi 5 bölüme ayrılmıştır.
Bölüm A – Her biri 1 puanlık 18 MCQ ve 2 Assertion-Reason temelli soru vardır.
Bölüm B – Her biri 2 puanlık 5 Çok Kısa Cevaplı (VSA) tipi sorudan oluşur.
Bölüm C – Bu bölümde her biri 3 puanlık 6 Kısa Cevap (SA) tipi soru vardır.
Bölüm D – Her biri 5 puanlık 4 Uzun Cevap (LA) tipi sorudan oluşur.
Bölüm E – Alt bölümleri olan 3 kaynak tabanlı/vaka tabanlı/geçit tabanlı/entegre değerlendirme birimi (her biri 4 puan) vardır.