CBSE Kurul sınavı 2023: Orta Öğretim Merkez Kurulu, CBSE’nin 27 Şubat 2023’te 10. Sınıf İngilizce ödevini yapması bekleniyor. Öğrenciler bu puanlama konusundan iyi bir şekilde yararlanmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. İngilizcede puanlamanın diğer konulara göre nispeten daha kolay olduğuna inanılmaktadır.
Örnek kağıtları, önceki yılın soru kağıtlarını ve not verme programını içeren iyi planlanmış bir hazırlık, öğrencilerin 2023 İngilizce sınav modelini anlamalarına yardımcı olabilir.
İndirmek: 10. İngilizce Örnek Anket
Talimatlar
⋆ 10. İngilizce Makale (Dil ve Edebiyat) 80 puan olacaktır.
⋆ Öğrenciler ödevi tamamlamak için toplam 3 saat alırlar.
⋆ Okuma soruları için 15 dakika ön okuma süresi.
⋆ İngilizce kağıtta 3 bölüm vardır; Bölüm-A (Okuma Becerileri), Bölüm-B (Gramer) ve Bölüm-C (Edebiyat).
İndirmek: Geçen yılın 10. Sınıf İngilizce soruları
CBSE X Sınıfı İngilizce Önceki Yıl Soru Kağıdı Nasıl İndirilir?
1. Adım. cbse.gov.in adresindeki resmi CBSE web sitesini ziyaret edin
2. Adım. Ana sayfada ‘Ana web sitesi’ne gidin
3. Adım. Şimdi ‘Soru Kağıdı’na tıklayın
Adım 4. Ekranda Sınıf X ve XII konularının bir listesi açılacaktır.
5. Adım. İstenen yılın anketini indirmek için X Sınıfı İngilizce’yi seçin.
Adım 6. Anketin PDF’i ekranda açılacaktır.
Adım 7. Pratik yapmak için indirin ve yazdırın
X Sınıfı İngilizce geçmiş soru kağıdı (2022)
X Sınıfı İngilizce Geçmiş Sorular Raporu (2020)
- CBSE 10. İngilizce sınavı 2023’ü ne zaman yapacak?
Tarih sayfasına göre, CBSE 10. Sınıf Board Sınavını 27 Şubat 2023 tarihinde 10:30 – 13:30 saatleri arasında yapacaktır. - Cevapları anketteki sırayla yazmak zorunlu mu?
Hayır, başlangıçta en iyi bildiğiniz soruları deneyebilirsiniz. Her soruya doğru cevap numarasını yazdığınızdan emin olun. - X. sınıftayım ve ön tahtalarımda% 76 var. Bu, panolarda %90 puan alamayacağım anlamına mı geliyor?
Elinden gelenin en iyisini yapmaya devam et, kendini strese sokma. Emin olmadığınız konulara ve konulara daha fazla zaman ayırmalısınız. - Muayene sırasında tuvalete gidebilir miyim?
Evet, sizinle birlikte gelen bir gözetmen ile gidebilirsiniz. - 10. Sınıfta teorik ve uygulamalı sınavlara ayrı ayrı girmek zorunlu mu?
Harici sınavın her konusu için yeterlilik notları %33’tür. Ancak, pratik çalışmalar konusunda, o derse hak kazanabilmek için toplam %33 puana ek olarak teorik %33 ve uygulama ayrı ayrı %33 puan alınması gerekir.