Cameron Norrie, Rafael Nadal’ı şaşkına çevirerek Büyük Britanya’yı Birleşik Kupa’da öne geçirdi | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
SYDNEY: Rafa Nadal’ın Avustralya Açık şampiyonluk savunması için yaptığı hazırlıklar sarsıntılı bir başlangıç yaptı. Cameron Norrie ona 3-6 6-3 6-4 mağlubiyet verdi Birleşik Kupa Karışık takım turnuvasında Büyük Britanya, İspanya’yı 1-0 öne geçirdi.
Bu yıl Melbourne Park’ta kupayı kaldıran ve sakatlıklarla dolu bir sezonda bir Fransa Açık şampiyonluğu daha ekleyen 22 kez Grand Slam şampiyonu, ilk seti kolayca atlattı, ancak Norrie’ye maça geri dönmesi için bir yol verdi. sonraki.
Nadal, kararda 2-1’i tutmak için bir as ile kendini bir çukurdan çıkardı, ancak kısa süre sonra dünya 14 numarası Norrie maç ilerledikçe keskinleşince servisini bıraktı ve iki numaranın ilk galibiyetini sürdürdü. beş denemede dünyada.
Norrie, mahkeme görüşmesinde, “Oldukça çılgıncaydı … Ona karşı hiç set kazanmadığımı düşündüm ve önce çıkıp bunu yapmak istedim ve süper sabırlı kalmam gerekiyordu,” dedi. “Süper fiziksel bir oyundu.
“Gerçekten keyif aldım, bunu aşmak ve sonunda onu yenmek çok büyüktü. Yılı bitirmek için harika bir yol.”
Norrie, sezon öncesi eğitiminin Ken Rosewall Arena’daki temel değişimleri dikte edebildiğine inandı.
“Gerçekten iyi bir sezon geçirdim, çok maç oynadım ve bu benim için iyi oldu. Şutlarımda gerçekten iyi bir derinlik bulduğumu ve oyunu dikte ettiğimi hissettim… Yapmasına izin vermedim.” forehandiyle de bu kadar hasar,” diye ekledi Norrie.
Dünyanın bir numarası Iga Swiatek, Polonya’yı Brisbane’de Kazakistan karşısında 1-0 öne geçirmek için Yulia Putintseva’yı 6-1 ve 6-3 yenerek sezon açılışında hiç sorun yaşamadı.
Daha önce Çek Jiri Lehecka, kariyerinin en büyük galibiyetini dünyanın 12 numarası Alexander Zverev’i 6-4 6-2 yenerek elde etti ve Marie Bouzkova, Jule Niemeier’i 6-2 7-5 yenip takımını Almanya karşısında 2-0 öne geçirdi. .
Zverev, Roland Garros’ta geçirdiği sakatlığın ardından ayak bileği bağlarını onarmak için ameliyat olduktan sonra ilk rekabetçi maçına çıktı.
Beatriz Haddad Maia ve Felipe Meligeni Alves rahat galibiyetler alırken Brezilya, Norveç karşısında 2-0 öne geçti. Belçika ve Bulgaristan 1-1 oldu.