Çalıyor, övgü duyuyor, inanıyor. Ševčík: Kredi yok, Sparta'da savaşmak istiyorum

QasiM

Global Mod
Global Mod
Spartalıların yardımcılarından Lars Friis, son maçın ardından “Antrenman kampında şu ana kadar çok iyi görünüyordu, bu yüzden onu tekrar görmek istedik” dedi.

Ševčík'in kış tatbikatını doğru noktaya taşıdığının kanıtı.

“Ev sahipliği hakkında konuşmadık, aksine her zaman mücadele etmek ve gerekenlere sahip olduğumu kanıtlamak istedim” diye iddia ediyor. “Sparta'da ne zaman başarılı olacağımı açıklamayacağım veya herhangi bir taahhütte bulunmayacağım. İdeal olarak bugün ve şimdi.'

Ara sıra başladığı zorlu bir altı ayı geride bıraktı. Düşen Brno'dan geldikten sonra Letná'daki yüksek taleplere ve rekabete alışmak zorunda kaldı. Ligde dört lig maçında forma giydi ve yerel kupada yalnızca iki kez ilk 11'de yer aldı.

“Sahaya her çıktığımda, birkaç dakika içinde de olsa her şeyi orada bırakmak istedim. Özellikle başlangıç benim için zordu ama sanırım bununla bir şekilde başa çıkabildim” diye anlattı Çarşamba günkü antrenmandan sonra ortaklar ve sponsorlarla bir grup fotoğrafı çekmek için koşmadan önce kısa bir röportajda.

Hazırlık kampının son günleri için Marbella'ya, özellikle Spartalıların kaldığı ve eğitim aldığı lüks Puerto Banús bölgesine seyahat ettiler. Perşembe öğleden sonra İsveç'in Malmö takımına karşı ısınma maçını da izleyecekler. Ševčík'le mi?

Yazın geldiğinde yeni sezon başlamadan önceki son düelloya bile çıkmamıştı. Ve bu o zamanlar Anderlecht'e karşı üç yarı oynanmıştı. Teknik direktör Brian Priske, “Kamenoviç'in maça katılmamasıyla aynı sebepten dolayı diğer oyuncuları da görmek istedik,” diye omuz silkti.

Sırp savunma oyuncusu çoktan gitmişken Ševčík, Sparta'da bir söz istiyor. Örneğin Bodö/Glimt'e karşı duran toplar oynadı ki bu da ileriye doğru bir hamlenin başka bir sinyali olabilir.

Oynamamasına rağmen Sparta'da ne yaptığını tam olarak bildiğiyle övünüyordu.

Futbolcu Michal Ševčík Sparta formasıyla.

“Bay Prisk'le sonbaharda her iki haftada bir, daha sonra da düzenli olarak uygulama ekibinden biriyle konuştum. Eklemem gerekenleri, üzerinde çalışılması gerekenleri konuştuk.”

İlkbaharda kamera hücresinden daha büyük bir rol için yeterli olacak mı?

Sahadaki az alana rağmen Sparta'da üç gol attı. Kupada, ikinci lig Líšeň (1:0) ve Prag'ın Bohemyalıları (2:1) ile ilgili müsabakaları düzenledi. Ekim ayının sonunda Fortuna liginde České Budějovice'ye karşı galibiyetini (4:0) taçlandırdı.

O sırada arka arkaya dört kez atladı ve takımdaki konumunun nihayet artacağını umuyordu. Ancak sonbaharın sonuna kadar başka şansı olmadı.

“Bunu kabul etmem ve bunu bir bilim haline getirmemem gerekiyordu” diyor. “Bu koçun kararıydı, bazı zorlu maçlar oynadık ve buna tamamen saygı duydum. Ama oynamak istemem doğal.”

Tabii ki hala geçerli.

Sezonun ikinci yarısının sonunda gereğinden fazla şansa sahip olabilir. Sparta'nın Mart ayındaki uluslararası ara öncesinde acımasız bir programı var.

Karviná'daki maçın (10 Şubat) ardından, Avrupa Ligi eleme aşamasının Galatasaray'a karşı oynayacağı açılış maçı için İstanbul'a gidiyor (15 Şubat), Slovácko gezisi (25 Şubat) ve iki derbi: çeyrek finalde Eden'de (28 Şubat) ve ligde Letná'nın evinde kupanın sahibi oldu. Daha sonra 10 Mart'ta Pilsen ve 16 Mart'ta Hradec Králové ile karşılaşacaklar ve ayrıca Avrupa'da olası bir sonraki turda karşılaşacaklar…

Ševčík'in kaç seçeneği kalacak?