Brittney Griner, Phoenix Mercury’ye dönmek için anlaşma imzaladı: Rapor | NBA haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

Geçen Aralık ayında Rusya’daki bir hapishaneden esir takası kapsamında serbest bırakılan Amerikalı Brittney Griner, Almanya’da oynamak için bir yıllık sözleşme imzaladı. WNBAPhoenix Mercury, ESPN Cumartesi günü bildirdi.
Bir kaynağın aktardığı habere göre, 32 yaşındaki serbest oyuncu, 2013 seçmelerinde kendisini ilk seçimle seçtiklerinden beri oynadığı tek WNBA takımına dönmek için Cumartesi günü anlaşma imzaladı.
2023 WNBA sezonunu 19 Mayıs’ta Los Angeles Sparks’ta açan Mercury, Reuters’in ESPN raporunu doğrulama talebine hemen yanıt vermedi.
Griner, iki kez Olimpiyat altın madalyası sahibi ve sekiz kez Kadınlar Ulusal Basketbol Association All-Star, bagajında esrar yağı içeren vape kartuşları taşıdığı için Şubat 2022’de Moskova dışındaki bir havaalanında tutuklandı.
Daha sonra uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giydi ve daha sonra eski mahkumların işkenceyi, sert dayakları ve köle çalıştırmayı anlattıkları Rusya’nın en kötü şöhretli ceza kolonilerinden birine transfer edildi.
Griner, geçen Aralık ayında, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra iki ülke arasında yüksek gerilimin yaşandığı bir dönemde aylarca süren görüşmelerin ardından ortaya çıkan bir anlaşma olan silah tüccarı Viktor Bout karşılığında Rusya ile yapılan esir takasıyla serbest bırakıldı.
Griner, serbest bırakılmasından bu yana geçen Aralık ayında yaptığı ilk basın açıklamasında Amerikalıların yurtdışında tutulmasını savunacağını ve WNBA takımına geri dönmeyi planladığını söyledi.
Griner, “Bu sezon WNBA Phoenix Mercury için basketbol oynamayı planlıyorum ve bunu yaparken, kişisel olarak benim için savunan, yazan ve gönderenlere ‘teşekkür ederim’ demeyi dört gözle bekliyorum” diye yazdı.
Griner en son 2021 WNBA sezonunda kariyerinin en iyi yıllarından birini geçirdiği 30 maçta 20.5 sayı, 9.5 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları ile Mercury için forma giymişti.