Boşaltım nedir kısa ?

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Bosaltm, kaynaklarn dogaya donusturulmesi ya da cevreye kazandrlmas olarak tanmlanabilir. Bu surec, atk maddelerin yeniden kullanlmas ya da kontrol altna alnarak tehlikeli etkileri ortadan kaldrlmas seklinde gerceklestirilebilir. Bosaltm, cevre ve insan saglgn korumaya yonelik onlemleri arttrmak amacyla kurulmus cevresel yonetim kurallarna uygun olarak uygulanr. Bosaltm, uygun kosullarda atk maddelerin cevresel etkilerini minimize etmek icin dogru teknikler ve yontemler kullanarak gerceklestirilir.

Bosaltm, genellikle iki temel bilesenden olusur: endustriyel ve evsel atklar. Endustriyel atklar, cogunlukla uretim surecinde olusan ve uretim surecinde islenen atklarn karsmdr. Endustriyel atklar, evsel atklarn cok daha zararl ve zehirli olmasndan dolay ozellikle cevre icin risk olusturur. Evsel atklar, bireysel evlerde olusan veya toplanan atklarn karsmdr. Evsel atklar, cok cesitli maddelerin karsmndan olusur ve cogunlukla kat atk, gaz atk ve sv atk olmak uzere uc ana kategoriye ayrlr.

Bosaltm sureci, evsel ve endustriyel atklarn toplanmas, ayrstrlmas, islenmesi, cop deposuna alnmas, yaklmas veya tehlikeli maddelerin cevreye kazandrlmas gibi asamalardan olusur. Bosaltm, insanlarn saglgn ve cevreyi korumak icin yaplan onemli bir surectir. Bosaltm, ozellikle cevresel olarak zararl maddelerin duzenli bir sekilde geri kazanlmasn veya cevreye kazandrlmasn saglar. Bosaltm sureci, dogru teknikler kullanlarak, dogay ve cevre kirliligini azaltmak icin onemli bir rol oynar.