Biraz daha iyi olmak istiyoruz. Liberec ilk altı için savaşmayı planlıyor

QasiM

Global Mod
Global Mod
Liberec teknik direktörü Luboš Kozel oyuncularını cesaretlendiriyor.
| fotoğraf: Luděk Ovesný, MAFRA

“Üçüncü sezon için burada olacağım – dokuzuncu, geçen yılı yedinci bitirdik. Elbette herkesin yeniden biraz daha iyi olma motivasyonu var. İlk altı için mücadele etmek istediğimizi içsel olarak hissediyoruz. Takımda çok genç, deneyimli oyuncular yine ayrıldı. Ama takımın kalitesi var, buna inanıyorum” dedi.

Geçen yıl, koğuşları, normal sezonun ardından yedinci ila onuncu sıradaki takımlar için grubu kazandı.

“Bence zaten yüzümüz var ve bu daha çok performansı bir şekilde dengelemeyi öğrenmekle ilgili. Bazen yaşadığımız düşüşleri yaşamamak için. Dört ya da beş mükemmel oyun serimiz var, ardından üç ya da dört daha kötü. Bununla ilgili çalışma yapmaya çalışacağız” dedi.

“Yarışmaya kolay bir başlangıç yapmıyoruz, bu bize çok şey anlatabilir. Ancak başlangıç tamamen başarılı olmasa bile, ekibin gücüne sahip olduğuna ve bunu zaten baharda zor durumlarda bile gösterdiğine inanıyorum. Bu hedefler için mücadele edebileceğimize inanıyorum” dedi.

Yine çok dengeli bir tablo bekliyor. “Geçen sefer ligin nasıl olduğunu biliyorsun. Beşincilikten on üçüncülüğe kadar birkaç puan vardı ve detaylar belirleyiciydi. Sparta, Slavia ve Pilsen muhtemelen geri dönecek, ancak o zaman küçük şeyler karar verebilir. Hedeflerini gerçekleştiremeyen ve çok güçlenen bazı takımlar var. Baník Ostrava, Mlada Boleslav, Jablonec. Birçok takım dengelenebilir” dedi Kozel.