YENİ DELHİ: Geçen yıl iki “büyük” sakatlık ile mücadele eden Hintli tempolu Deepak Chahar, tamamen formda olduğunu ve Hintli ile geri dönüşünü yapmaya hazır olduğunu söyledi. Premier Lig 31 Mart’tan itibaren.
30 yaşındaki sakatlanmaya eğilimli hızlı bowling oyuncusu, stres kırığı ve son zamanlarda 3. derece dörtlü yırtılmadan kurtulmak için mücadele etti. En son Bangladeş’teki ikinci ODI’de Hindistan için oynadı ve burada üç kez bowling oynadıktan sonra yakalandı.
2022 yılı boyunca, Çahar Hindistan için sadece 15 maçta oynayabildi ve ayrıca sakatlığı nedeniyle T20 Dünya Kupası’ndan elendi.
kapsamlı bir rehabilitasyondan sonra ulusal kriket akademisiChahar, Chennai Süper Krallarını temsil edeceği IPL’ye hazırlanıyor.
Chahar, PTI’ye “Son iki ve üç aydır zindeliğim üzerinde çok çalışıyorum, tamamen formdayım ve IPL için iyi hazırlanıyorum” dedi.
“İki büyük sakatlık geçirdim. Biri stres kırığıydı, diğeri kuadriseps yırtığıydı. İkisi de çok ağır yaralanmalar. Aylarca yoksunuz. Sakatlıktan dönen herkes, özellikle hızlı atıcılar için zaman alır.
“Bir topa vuran oyuncu olsaydım, uzun süre oynardım, ancak hızlı bir bowling oyuncusu olarak, stres kırığınız olduğunda tekrar yola çıkmak çok zordur. Diğer bowling oyuncularının sırtla mücadele ettiğini de görebilirsiniz.”
Rajasthan pacer, geçen ay Services’e karşı birinci sınıf bir maçla rekabetçi krikete geri döndü, ancak bu onun ilk maçıydı. Ranji Ödülü.
Birden fazla sakatlığı onu sıralamada aşağı itti, ancak bu yıl evinde ODI Dünya Kupası için Hindistan takımının bir parçası olmayı umuyor.
“Hayatım boyunca tek bir kuralla yaşadım. İstediğim gibi bowling oynarsam, istediğim gibi vurursam, bunu durdurmak mümkün değil. Kariyerime başladığım temel kural buydu.
Aynı zamanda oynamış olan Chahar, “Kimin oynayıp kimin oynamadığı umrumda değil, amacım tamamen formda olmak, topla performans göstermek ve yüzde 100 vuruş yapmak. Bunu yaptığımda şansımı elde ediyorum,” dedi. 2018 yılında başladığı uluslararası kariyerinde sopayla değerini kanıtladı.
Temmuz 2018’de Hindistan’daki ilk çıkışından bu yana 13 ODI ve 24 T20’de oynamayı başardı.
Erkekler IPL’sinden önce Kadınlar Premier Ligi’nin açılışı yapılır ve Chahar, kadın meslektaşları için daha fazla heyecanlanamazdı.
“IPL erkek kriketini sonsuza dek değiştirdi, insanlara birçok fırsat verildi. Aynısı Kadınlar Premier Ligi için de olacak. Kadın kriketleri çok hızlı büyüyecek çünkü kariyerlerinin çok erken dönemlerinde uluslararası oyuncularla tanışacaklar. Ayrıca birçok kişiye yardımcı olacak. para kazanamayan ve rekabeti körükleyecek olan kadın kriketçiler, ”dedi Chahar.
Etkileşim, 11 Şubat’ta Haydarabad’daki ilk yarıştan sonra Formula E tarafından düzenlendi. Chahar, Sachin Tendulkar, Shikhar Dhawan ve Shikhar Dhawan ile birlikte yarışa katılan kriketçilerden biriydi. Yuzvendra Chahal.