ROURKELA: Hindistan’ın teknik direktörü Graham Reid Cuma günü yaptığı açıklamada, oyuncularının zor bir İspanya karşısında aldıkları 2-0’lık galibiyette kutuların çoğunu işaretlediklerini söyledi. FIH Erkekler Hokey Dünya Kupası buradan açın.
Ayrıca ev sahibi takımın rakiplerini fırsatlardan mahrum bırakma çabalarına da övgüde bulundu.
Maçtan sonra Reid, “Adamlar topu kaleden çıkarmayı başardılar. İyi bir başlangıçtı. İlk oyunu almak güzel ve şimdi bitti ve şimdi bir sonraki maça odaklanacağız” dedi. basın toplantısı.
“10 kişiyle antrenman yaptık çünkü turnuvanın bir noktasında 10 kişiyle oynayacağımızı düşündük. İyiydi. Bugün çok öne çıktık ve bu çok önemliydi. bu tür oyunlarda çok şey fark ediyor.
“Bugünün güzel yanı, bir yandan savunma çabası, diğer yandan topa çok iyi hakim olmamız. İyi oynamayan çok fazla insan yoktu. Dünya Kupası kazanmak için ihtiyacınız olan şey bu.” . Bir sonraki maçta devam etmeliyiz” diye ekledi.
Pazar günü Hindistan, Birsa Munda Stadyumu’ndaki ikinci D Grubu maçında İngiltere ile karşılaşacak.
Avustralyalı, PR Sreejesh ve Krishan Bahadur Pathak kalecilerinin performansından da memnun kaldı.
Zaten oyunun efsanelerinden biri olan Sreejesh hakkında soru sorulduğunda, “Biz böyle oynadık. Her iki kaleci de harika oynadı ve ben çok mutluyum. Birbirlerini zorluyorlar” dedi.
“İkisinin de hayat seçeneği olmasını istiyorum, yani iyi oynarlarsa ve birine bir şey olursa ve diğeri oldukça kolay bir şekilde hayal kırıklığına uğrarsa. Pek çok olumlu şey var.”
Reid ayrıca Hint tarafının gelecekte daha yükseklere ulaşma yolunda olduğunu da ima etti.
“Bir koç olarak birçok şey yapıyorum ve sorunları çözmeye, boşlukları doldurmaya ve bunu iki yıl içinde tekrar tekrar yapmaya çalışıyorum. Ama sorun şu ki, sorunu kimin çözdüğünü asla bilemezsiniz, ama ben büyük bir zihniyetim – kişi ve taktiksel olarak tartıştığımız pek çok şey, iyi bir zihniyetiniz varsa kolayca çözülebilir. Tempo vardı, takım için iyi giden bir dönüş vardı” dedi.
“Dünyadaki büyük takımlar sahada kararlar alıyor ve bence bir koç olarak benim başıma gelen de bu. Çocuklarınızı dışarı çıkarıp koşmalarına ve hata yapmalarına izin vermek gibi bir şey ve biz bunu düzelteceğiz.” onları daha sonra
“Ama aynı zamanda sorumluluklarını da almaları gerekiyor. Harmanpreet (Singh) daha önce forma tanıtımında güzel bir konuşma yaptı ve bunun bir parçası da, hepimiz top güllesi atmalıyız ve bugün bunu bir nevi gösterdik. Sadece devam etmeliyiz. bunun üzerine inşa et.”
Daha önce kullandığı bir mecazdan bahsetmişken, “O Avustralya turunda 15 el ateş ettik ve belki şimdi birkaç gülle bulduk” dedi.
Hindistan’ın dişe diş mücadele ettiği ancak 1-4 kaybettiği beş maçlık galibiyet serisinde attığı gol sayısını (15) ima etti.
Kaptan Harmanpreet, takımın etkileyici savunma performansından da memnun kaldı.
“Her gün savunmada güçlü olmamız gerektiğini söylüyoruz çünkü bu önemli ve yaptık. Aptalca hatalar yapamayız ve (son çeyrekte) bir adam gerideyken tüm oyuncular iyi iş çıkardı. Koçun dediği gibi. ” Boks egzersizleri yaptık ve bu yardımcı oldu” dedi.
Kaptan kendi performansıyla ilgili olarak, “Evet, PC’leri çeviremedim ve ayrıca bir penaltı vuruşunu da kaçırdım. Ama bu oyunun bir parçasıydı ve bunu unutup devam etmem ve bir sonraki maça odaklanmam gerekiyor. Ama Genel olarak takım çok iyi oynadı. Baskı kurmakta iyiyiz.”