Birla Yönetim Teknolojileri Enstitüsü (BİMTECH) çeşitli PGDM programları sunan ülkedeki en iyi B okullarından biridir. Köklü değerleri, çeşitliliği ve dünyanın dört bir yanından önde gelen üniversitelerle olan ortaklıkları ile tanınmaktadır.
Yönetim eğitimi yolculuğunun son 35 yılında, BİMTECH birkaç önemli nokta olmuştur. 2000 ve 2002 yıllarında sigortacılık ve perakende alanlarında lisansüstü programların açılmasına öncülük ettik. Enstitü, kampüsünü 2004 yılında Yeni Delhi’den Greater Noida’ya taşıdı ve 10 dönümlük bir alana yayılmış entegre bir kampüs oldu. Dört tam zamanlı programımızın tümü, kaliteli yönetim eğitimi sağlamak için NBA tarafından akredite edilmiştir. Brüksel’deki EFMD’nin 2019’da “Etkili İşletme Okulu” (BSIS) derecesi vermesi dışında, dünya çapında 64 yabancı b-okulu ve üniversite ile bağlarımız var. 2020 yılında AICTE, NBA ve NAAC akreditasyonundaki puanlarımıza göre enstitülerimize kategori 1 özerkliği verdi. Şimdiye kadar sadece dört B’okulu bu statüyle ödüllendirildi.
Dr. Harivansh Chaturvedi | Direktörü BİMTECH Herkese Mesaj | BIMTECH, AACSB akreditasyonu aldı |
Endüstri, rekabet avantajı elde etmek için en iyi işletme okullarından yüksek kaliteli işletme mezunlarına ihtiyaç duyar. BİMTECH ayrıca bu yıl AACSB akreditasyonu aldıktan sonra dünya çapında tanınan en iyi B okullarından oluşan bir sarmaşık ligine katıldı. ABD merkezli akreditasyon kuruluşu, yani 1916’dan beri var olan Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) akreditasyonu, yönetim eğitiminde altın standart olarak kabul edilmektedir. Bir kurumun ve onun kurumsal programlarının elde edebileceği en uzun süreli, en tanınmış uzmanlık akreditasyonu biçimi olarak dünya çapında bilinir.
AACSB onaylı B-Okulları, dünyanın en iyi işletme okulları olarak kabul edilir. Daha iyi programlara, daha iyi öğretmenlere, sektöre daha iyi hazır öğrencilere, daha fazla uluslararası öğrenciye ve onlardan işe alınan daha fazla işverene sahip okullar ile karakterize edilirler. Hindistan’da dernek şimdiye kadar sadece 20 B okulunu akredite etti.
Önünde BİMTECH, AACSB akreditasyonu, daha fazla işbirliğine dayalı araştırma (ulusal ve uluslararası düzeyde) ve daha fazla öğretmen ve öğrenci değişimi için olanaklar açar. NEP 2020, ülkedeki en iyi 100 işletme kurumunun yabancı üniversiteler ve işletme okulları ile ortaklıklar kurmasını sağlar. AACSB akreditasyonu, bu yeteneklerin BIMTECH’e dönüştürülmesini kolaylaştıracaktır.
Akreditasyon, akademik programlar için önemli bir ayrımdır. AACSB akreditasyonu, dünya çapında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki yönetim programları için en büyük ve en çok tanınan özel akreditasyondur. AACSB akreditasyonu için gereksinimler çok katıdır. AACSB onaylı bir İşletme okulundan mezun olmanın birçok faydası vardır. Daha yüksek başlangıç maaşları ile iş fırsatlarının daha büyük olması muhtemeldir. AACSB akreditasyonu sayesinde yurtdışındaki uluslararası hareketlilik ve iş fırsatlarının artması muhtemeldir. Birinci sınıf bir kurumsal eğitim sağlayan akademik titizliğin cazibesine kapılan en iyi öğretim üyeleri ve en parlak öğrenciler, AASCB akreditasyonuna sahip kurumları ararlar.
Yol gösterici çalışma prensibimiz her zaman kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilirliğe kendini adamış etik küresel iş liderlerini yetiştirmeyi kolaylaştıran bir ilke olmuştur. BİMTECH’in Vizyon, Misyon ve Değerleri (VMV), topluma, işletme eğitimine, insan ve fikir çeşitliliğine ve mezunların başarısına olumlu katkı sağlayan tüm faaliyetlere rehberlik eder. Ayrıca, BIMTECH’in idealleri, kendilerini ulus inşa etmeye ve aynı zamanda Hindistan’ın zengin kültürel geleneklerini korumaya adamış kurucularının ünlü mirası olan Birla Group’tan kaynaklanmaktadır.
BİMTECH’te sistem ve süreçler oldukça sağlamdır ve uluslararası kalite standartlarını karşılamaktadır. Ancak, AACSB akreditasyon yolculuğumuz sırasında, sistemlerimizi ve süreçlerimizi AACSB standartlarına tam uyumlu hale getirmek için gözden geçirmemiz gereken bazı alanları belirleyebildik. Bu uyumu düzenli olarak izleyen bir AACSB görev gücü oluşturduk. Yönetim, öğretim üyeleri, personel, öğrenciler, mezunlar ve diğer tüm paydaşlardan oluşan güçlü işbirlikçi ekibimiz sayesinde bu yolculuğu başardık.
Küresel olarak, AACSB ile birlikte, EFMD ve AMBA olmak üzere iki tanınmış akreditasyon kuruluşu daha vardır. Önümüzdeki yıllarda bu iki akreditasyonu da alıp alamayacağımızı mutlaka araştıracağız. Aynı zamanda çok fazla çaba ve kaynak gerektirecektir. Ancak kalitemizi sürekli iyileştirme çabamız asla bitmeyecek.
Sorumluluk Reddi: BİMTECH tarafından üretilen içerik